Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, despre remanierea guvernamentală: E o metodă pe care Dragnea o practică extraordinar de bine. Bagă şobolani în sac, îi amestecă, ies, iar îi bagă, iar îi scoate... (VIDEO)

Victor Ponta, despre remanierea guvernamentală: E o metodă pe care Dragnea o practică extraordinar de bine. Bagă şobolani în sac, îi amestecă, ies, iar îi bagă, iar îi scoate... (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 22:04
Victor Ponta, despre remanierea guvernamentală: E o metodă pe care Dragnea o practică extraordinar de bine. Bagă şobolani în sac, îi amestecă, ies, iar îi bagă, iar îi scoate... (VIDEO) Politică

Liderul Pro România, Victor Ponta, a vorbit, joi seară, în emisiunea "Dosar de politician" a postului B1 TV, despre preconizata remaniere guvernamentală din Guvernul Dăncilă.

"E o metodă pe care ( Liviu Dragnea, n.r.) o practică extraordinar de bine şi anume bagă şobolani în sac, îi amestecă, ies, iar îi bagă, iar îi scoate... Eu am schimbat miniştrii (...) fie că eu plecat cei de la PNL - aceea a fost cea mai mare schimbare -, fie că fiecare a avut câte o problemă: unul avea un dosar la ANI, altul cum a fost Ioan Rus care a zis ceva la televizor şi i-am zis că 'nu mai pot să te ţin'. (...) N-am schimbat niciodată un ministru pe ideea următoare: mi l-a dat baronul de la Vrancea, dar ăsta nu mai votează cu mine, dar votează baronul de la Giurgiu şi iau ministerul de la Vrancea şi îl dau la Giurgiu. Asta face Dragnea şi e o metodă de succes", a afirmat fostul premier, întrebat de ce a schimbat liderul PSD, Liviu Dragnea, nu mai puţin de 35 de miniştri într-un an şi 10 luni.

Victor Ponta a vorbit şi despre modul în care se iau cu adevărat deciziile în Guvern, dând ca exemplu contractele din Armată, negociate de ministrul Mihai Fifor. Liderul Pro România a susţinut că Liviu Dragnea este cel care decide, indiferent de discuţiile pe care le poartă miniştrii cu reprezentanţii diferitelor companii.

"E deja celebru ministrul de la Economie, Dănuţ Andruşcă. N-a primit niciodată domnia sa pe niciun reprezentant al vreunei companii sau instituţii internaţionale care a venit la Bucureşti, pentru că domnia sa e timid, nu poate să vorbească cu respectivii, poate nu ştie ce să vorbească.. Avem şi modelul celălalt, cum e ministrul Apărării (Mihai Fifor, n.r.), care îi primeşte pe toţi, le cumpără tot - deci domnul Fifor dacă vreţi să-i vindeţi arcuri cu săgeţi, cumpărăr arcuri cu săgeţi, nu e nicio problemă. Dar după ce are discuţia cu americanii, nemţii, israelienii, ce sunt ei, după aceea li se spune: 'Cu cine aţi vorbit voi?', 'Păi cu ministrul Apărării', 'Hai mă... veniţi încoace, veniţi la domnul Dragnea, la domnul Vâlcov, să vă spunem cu cine şi de ce cumpărăm', 'Bun, hai la Dragnea şi la Vâlcov, ce vreţi dumneavoastră?', 'Uite, luăm Patriots (rachete Patriot, n.r.), dar vrem şi noi o poză cu Trump...', ok, poză cu Trump... Şi până la urmă s-a dus Iohannis la Trump. E un fel de politică pe care până la urmă n-ai cum s-o duci decât în faliment", a punctat Victor Ponta.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Liviu Dragnea,   Mihai Fifor,   Danut Andrusca