Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: România nu va fi un nou motiv de îngrijorare pentru PE. Sergei Stanishev: Referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeană

Victor Ponta: România nu va fi un nou motiv de îngrijorare pentru PE. Sergei Stanishev: Referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeană

Un articol de: - 12 Iul 2012, 12:31
Victor Ponta: România nu va fi un nou motiv de îngrijorare pentru PE. Sergei Stanishev: Referendumul va fi monitorizat de Comisia Europeană Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bruxelles, că România nu va fi un nou motiv de înrijorare pentru Parlamentul European sau celelalte insituții ale UE, deoarece noua guvernare va respecta toate standardele europene, va respecta procedurile constituționale și ale statului de drept.

Premierul a afirmat că în România este o criză politică internă generată de eșecul de coabitare dintre președinte și noua guvernare. Acesta a subliniat că există un larg sprijin popular pentru noua majoritate și alianță de la guvernare.

„Agenda noastră include stabilitatea financiară și achitarea obligațiilor cu FMI, măsuri sociale și economice mai bune,” a mai spus Victor Ponta, adăugând că președintele dorește să blocheze implementarea acestei agendei.

Premierul a a dat asigurări partenerilor europeni că au fost respectate toate procedurile constituționale și ale statului de drept, iar toate deciziile Curții Constituționale vor fi respectate de noua majoritate și de guvern. Astfel, el a arătat că CC a aprobat suspendarea președintelui, care a fost făcută cu votul a două treimi din parlament, și a ratificat referendumul de pe 29 iulie.

În cadrul aceleiași conferințe, Sergei Stanishev, președintele Partidul Socialiștilor Europeni (PES), a declarat că adevăratele probleme ale României sunt cele economice și sociale, iar reprezentanții PES sunt alături de poporul român. El a spus și că referendumul din România va fi monitorizat de Comisia Europeană.

Conferință de presă a lui Victor Ponta și Sergei Stanishev, la Bruxelles
Embed: