Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta și Eugen Tomac, despre anunțul demisiei lui Marcel Ciolacu din Parlament: „O păcăleală” / „Asta este o ipocrizie fără margini” (VIDEO)

Victor Ponta și Eugen Tomac, despre anunțul demisiei lui Marcel Ciolacu din Parlament: „O păcăleală” / „Asta este o ipocrizie fără margini” (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 23 Noi 2020, 22:41
Victor Ponta și Eugen Tomac, despre anunțul demisiei lui Marcel Ciolacu din Parlament: „O păcăleală” / „Asta este o ipocrizie fără margini” (VIDEO) Foto. Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Victor Ponta, președintele Pro România, și Eugen Tomac, președintele PMP, au vorbit luni seară, în Talk B1, moderată de Tudor Mușat, despre anunțul lui Marcel Ciolacu, conform căruia va „demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Victor Ponta: „O păcăleală. Știți că și Dragnea a făcut la fel”

Astfel, Victor Ponta a afirmat că declarația liderului PSD este „o păcăleală”, care se aseamănă cu o afirmație a fostului președinte al social-democraților, Liviu Dragnea.

„Domnul Ciolacu, în loc să adopte legea prin care se abrogă pensiile speciale, acum își dă el demisia, dar legea rămâne în vigoare. Adică păcăleală din asta. Știți că și Dragnea a făcut la fel. În 2016, Dragnea și-a dat demisia cu o zi înainte și s-a reales”, a spus Victor Ponta.

„Au fost multe discuții de doi ani. Tot timpul le-am spus: legea privind parlamentarii  (...) domnule, hai să o luăm pe asta, o votăm, în sensul că se abrogă și CCR nu va spune nimic. Niciodată nu au vrut. Nici PSD-ul, nici UDMR-ul, în special, și peneliștii. Au lipit-o de magistrați, au lipit-o de militari, sperând să cadă la Curte. Domnul Ciolacu, dacă vrea să nu mai avem pensii speciale, la toți parlamentarii, nu doar el, Marcel Ciolacu, adună-ne, domnule, mâine și votăm legea”, a adăugat Ponta.

Eugen Tomac: „Asta este o ipocrizie fără margini”

Totodată, Eugen Tomac a precizat că afirmația lui Ciolacu este o ipocrizie.

„Asta este o ipocrizie fără margini. Pentru că legea este în Parlament. Ai nevoie de 10 minute pentru a o introduce în plen și vota, pentru a anula pensiile speciale pentru parlamentari”, a comantat liderul PMP.

Marcel Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

Amintim că Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că va „demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială”. „La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, susține social-democratul.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar”, a scris președintele PSD, luni, pe Facebook.

Marcel Ciolacu susține că, în mandatul său, PSD „a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment”.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Eugen Tomac,   Marcel Ciolacu