Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții. UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii în Guvern (VIDEO)

Victor Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții. UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii în Guvern (VIDEO)

Un articol de: - 02 Dec 2014, 14:38
Victor Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții. UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii în Guvern (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Premierul Victor Ponta a declarat marți că la întâlnirea cu liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu nu a cerut funcții în Guvern pentru membrii formațiunii sale, dar că PLR, la fel ca celilați parteneri de coaliție, va primi două portofolii după restructurarea executivului.

”Nu a cerut Tăriceanu nici patru funcții, nici anumite funcții. Nu e adevărat. Vor primi cei de la PLR portofolii. Iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare. Și UNPR și PC și PLR vor avea câte două portofolii. Nu am discutat care anume pentru că e total prematur. Întâi trebuie să dicutăm ce facem cu Guvernul - bugetul - și după aceea o să discutăm exact restructurarea Guvernului.”, a explicat Victor Ponta.

În ceea ce privește întâlnirea avută cu preprezentanții FMI, Ponta a spus că dicuțiile au fost bune, subliniind că în anul 2015 nu vor exista măriri de taxe.

”A fost o discuție bună cu FMI. Au constatat și ei că nu doar avem creștere economică, dar că avem un deficit de 0,2% din PIB și prin rectificarea de mâine (miercuri - n.r) vom plăti în avans multe din lucrurile pe care trebuia să le plătim anul viitor. În primul rând titlurile executorii pentru cei care aveau hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, în al doilea rând plătim toate arieratele. Cam 3 miliarde de lei le plătim anul acest pentru că ne-am gospodărit bine și pentru că avem încasări mai mari și cheltuieli mai mici. Nu mărim nicio taxă în 2015. Ne-am luat angajamente de a nu mări nicio taxă, inainte de a vorbi de alte reduceri de taxe e important să le menținem pe acestea. Putem acoperi toate măsurile sociale și economice pe care le-am luat. Nu se renunță la reducerea CAS, la indexarea pensiilor, nu renunțăm la cota unica. Măsurile adoptate nu au fost pomeni electorale, au fost lucruri absolut necesare pentru că se adresează unor categorii care au nevoie de sprijin.”, a mai spus premierul.

Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții în Guvern


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Calin Popescu Tariceanu,   PLR,   taxe,   impozit