Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Tocmai țările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaților sunt cele care ne-au tot amânat cu aderarea la zona Schengen

Victor Ponta: Tocmai țările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaților sunt cele care ne-au tot amânat cu aderarea la zona Schengen

Un articol de: - 07 Sep 2015, 14:48
Politică

Premierul Victor Ponta a transmis, pe pagina personală de Facebook, un mesaj în care afirmă că este de acord cu declarația ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, și anume că aderarea României la spațiul ‪Schengen‬ ar întări frontierele Europei.

Ponta și-a întărit afirmația precizând că solidaritatea înseamnă atât drepturi, cât și obligații, iar țările care ne cer acum să fim solidare în problema refugiaților sunt cele care ne-au amânat aderarea.

"Un mesaj cu care sunt de acord: aderarea României la spațiul ‪#‎Schengen‬ ar întări frontierele Europei!

Acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengen. Solidaritatea înseamnă atât drepturi, cât și obligații. Tocmai țările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaților sunt țările care ne-au tot amânat cu aderarea la zona Schengen. Dacă avem aceleași obligații cu celelalte țări, trebuie să avem și aceleași drepturi!"
, a scris premierul luni pe site-ul de socializare.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, duminică seară, în contextul crizei migranţilor, că România a dovedit că îşi poate gestiona şi întreţine foarte bine frontierele externe, afirmând că aderarea ţării noastre, inclusiv în acest context, nu ar face decât să întăreacă spaţiul Schengen.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   aderare,   migranti