Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Voi solicita Parlamentului un mandat pentru Consiliul European din toamnă pentru discuțiile pe bugetul UE

Victor Ponta: Voi solicita Parlamentului un mandat pentru Consiliul European din toamnă pentru discuțiile pe bugetul UE

Un articol de: - 03 Iul 2012, 13:11
Victor Ponta: Voi solicita Parlamentului un mandat pentru Consiliul European din toamnă pentru discuțiile pe bugetul UE Politică

Victor Ponta a prezentat marți în plenul Parlamentului consluziile Consiliului European din 28-29 iunie, de la Bruxelles.

Premierul şi-a susținut discursul în absența parlamentarilor PDL care nu au participat la şedinţă în semn de protest față de neaprobarea de locuri pentru partid în Consiliul de Administraței al televiziunii și radioului public.

Principala concluzie pentru România a Consiliului European a fost că ”orice fel de măsura de creștere și orice fel de alocare financiară să nu afecteze alocarea de fonduri europene pentru perioada 2014 – 2020” a arătat prmul ministru.

"Vreau să vă informez că prin activitatea MAE, MAEur şi prin sprijinul obţinut din partea preşedintelui CE, s-a obţinut ca alocările naţionale să nu afecteze fondurile europene. Măsurile pe care le-a luat Guvernul trebuie să ducă la schimbări fundamentale privind capacităţii ratei de absorbţie a fondurilor europene" a mai spus premeirul.

Pentru Romania este esențial să își păstreze în perioada 2014-2020 fondurile, cu o condiție: reorganizarea administrativă și întărirea capacității de absorbție. Este mult prea păcat să lăsăm fonduri nerambursabile nefolosite în timp ce ne împrumutăm” a explicat premierul.

Premierul a mai precizat că a existat în cadrul Consiliului o discuție referitor la păstrarea Politicii de Coeziune și la păstrarea pentru Politica Agricolă Comună a fondurilor necesare pentru recuperarea diferențelor între țări.

Pentru România este esențial - și vă voi solicita un asemenea mandat pentru discuțiile din toamnă - să-și păstreze alocările pe PAC și Politica de Coeziune” a sublinat Ponta.

”Cred că președintele României și primul ministru puteau și înainte de data de 28, și sper că vor putea pe viitor, să rezolve prin dialog instituțional, și nu printr-o confuntare instituțională, o problemă de reprezentare și mai ales de participare la lucrările unei instituții europene” a declarat Ponta, referitor la tensiunile privind reprezentarea țării la Consiliu.

Discursul premierului în Parlament
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Parlamentul Romaniei,   Consiliul European,   fonduri europene