Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Socaciu, secretarul de stat care şi-a acordat singur certificat de revoluționar

Victor Socaciu, secretarul de stat care şi-a acordat singur certificat de revoluționar

Un articol de: B1 TV - 14 Ian 2013, 09:33
Politică

Numit recent de Victor Ponta şef peste revoluţionari, Victor Socaciu şi-a aprobat singur certificatul, deşi dosarul său fusese respins de Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor. Aceasta a considerat nerelevantă participarea cantautorului la evenimentele din decembrie 1989, notează jurnaliştii de la Adevărul.

Potrivit certificatului său de revoluţionar, Victor Socaciu este „luptător remarcat pentru merite deosebite". Muzicianul susţine că a fost pe străzi în acele zile fierbinţi, a ocupat sediul Radioului public şi a contribuit la prăbuşirea regimului.

În 2008, membrii Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor au susţinut că participarea lui Socaciu la Revoluţie nu este una importantă şi au respins acordarea certificatului. Însă, odată ajuns deputat PSD, Victor Socaciu a devenit el însuşi membru al acestei comisii şi lucrurile au luat altă turnură.

Un an mai târziu, comisia reanalizează dosarul şi decide, cu unanimitate de voturi, că Victor Socaciu merită un certificat de revoluţionar cu tot cu beneficiile aferente.

"Dosarul a fost analizat profund de colegii mei din comisie. Eu nu am vrut să particip la şedinţa respectivă, ei au hotărât acordarea certificatului. Eu am avut o participare activă la Revoluţie, am ocupat clădirea Radioului şi bineînţeles că activitatea mea a fost considerată ca atare", a declarat Victor Socaciu, secretar de stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

Victor Socaciu și-a acordat certificat de revoluționar
Embed:

Citeşte mai multe despre:   cantaret,   revolutie,   secretar de stat
 
 
 
Loading...