Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viitorul guvern va avea legături puternice cu serviciile de informație: Majoritatea numelor vehiculate pentru a fi miniștri au în CV Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul"

Viitorul guvern va avea legături puternice cu serviciile de informație: Majoritatea numelor vehiculate pentru a fi miniștri au în CV Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul"

Un articol de: - 20 Dec 2016, 17:54
Viitorul guvern va avea legături puternice cu serviciile de informație: Majoritatea numelor vehiculate pentru a fi miniștri au în CV Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" Politică

Deși în acest moment există divergențe majore între președintele Klaus Iohannis și președintele PSD Liviu Dragnea privind instalarea noului guvern, principalul blocaj fiind legat de numele premier, componența acestuia deja începe să se creioneze. 

Iar, potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la "Național" viitorul guvern al Romaniei a fost deja creionat pe "osatura" unui grup de politicieni absolventi ai Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul".

De altfel, Antena 3 a prezentat numele mai multor posibili viitori membri ai executivului și relația pe care o au aceștia cu structurile de forță din România. Mihai Fifor este un astfel de nume care este vehiculat chiar pentru a fi noul premier în contextul respingerii lui Liviu Dragnea din cauza problemelor penale pe care le are. Acesta este un senator PSD de Arad care în trecut a deținut și șefia grupului parlamentar din Senat, iar în CV-ul acestuia apare că este absolvent al Colegiului Național de Apărare și a Colegiului Național de Afaceri Interne.

Sorin Câmpeanu este numele vehiculat pentru a îndeplini funcția de ministrul al Educației în viitorul guvern. Acesta are începând din 2013 certificat de atestare din partea Colegiului Național de Informații. 

Georgian Pop este un alt nume vehiculat pentru o funcție în executiv care are legături cu serviciile de informații. Mai exact, posibilul viitor ministrul al Apărării a îndeplinit funcția de șef al Comisiei SRI din Parlament.

Gabriel Vlase ar putea fi noul ministrul de Interne. Deputatul PSD este începând din 2010 doctor în științe militare la Academia Națională de Informații. Și Bogdan Aurescu este vehiculat ca un posibil ministrul de Externe, funcție pe care a mai deținut-o în trecut. Acesta are în CV Colegiul Național de Apărare.

Robert Cazanciuc este posibil să își reia vechea funcția pe care a deținut-o și în guvernul Victor Ponta, și anume cea de ministru de Justiție. Cazanciuc este cunoscut ca și un apropriat al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   SRI,   SIE,   ministri,   PSD,   Bogdan Aurescu,   Robert Cazanciuc