Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viktor Orban: Le urez românilor și maghiarilor să aducă decizii bune. Spre exemplu, duminică să nu ia nicio decizie

Viktor Orban: Le urez românilor și maghiarilor să aducă decizii bune. Spre exemplu, duminică să nu ia nicio decizie

Un articol de: - 28 Iul 2012, 14:05
Viktor Orban: Le urez românilor și maghiarilor să aducă decizii bune. Spre exemplu, duminică să nu ia nicio decizie Foto: article.wn.com Politică

Premierul Ungariei, Viktor Orban a vorbit, în cadrul unei prelegeri susținute la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, despre situația politică actuală din România. Șeful Guvernului maghiar i-a îndemnat pe români și pe maghiari ca la referendumul de duminică să nu ia nicio decizie, informează Agerpres.

Eu nu pot să intervin și nu pot să fac reclamă. Eu vreau să invit maghiarii să simtă greutatea istorică a momentului. E posibil ca soarta României să se hotărască pentru următoarele câteva decenii. Aș dori să urez românilor și maghiarilor din România să aducă decizii bune - spre exemplu să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (n.r. duminică) este o posibilitate, iar la alegerile parlamentare să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament, care există în starea lui firavă și care a fost făurit și de maghiarii din România”, a spus Orban.

Premierul maghiar a apreciat eforturile României pentru a ajunge aproape de succesul Europei Centrale, dincolo de tensiunile politice din ultima vreme.

Dacă punem în paranteza grijile cotidiene vedem că în ultimii 10 ani România a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale să o atragă. A reușit să țină în anumite limite datoria pe țară, chiar dacă acum aceste limite se lărgesc, și să producă modificări care, chiar dacă nu aduc o viață mai bună, să poarte cu sine posibilitatea dezvoltării. În ceea ce privește indicatorii economici, România a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut”, a spus premierul Ungariei.

Orban susține că României îi este oferită o mare șansă, însă evenimentele politice din ultima vreme reprezintă un mare risc.

În fața României se află o șansă enormă și acele evenimente de politică internă comportă un mare risc. România riscă să piardă toate acele căștiguri pe care a reușit să le dobândească, în ciuda greutăților”, a spus Orban.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban