Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vîntu, mesaj pentru Dragnea: Chiar credeți că promisiunile lui Maior, via Dâncu, vă vor scăpa de pușcărie? Sunteți laș, ipocrit, fățarnic, fără viziune, fără respect și fără bunul simț

Vîntu, mesaj pentru Dragnea: Chiar credeți că promisiunile lui Maior, via Dâncu, vă vor scăpa de pușcărie? Sunteți laș, ipocrit, fățarnic, fără viziune, fără respect și fără bunul simț

Un articol de: - 07 Iun 2017, 11:28
Vîntu, mesaj pentru Dragnea: Chiar credeți că promisiunile lui Maior, via Dâncu, vă vor scăpa de pușcărie? Sunteți laș, ipocrit, fățarnic, fără viziune, fără respect și fără bunul simț Politică

Sorin Ovidiu Vîntu a scris pe blogul săuLiviu Dragnea ar face o a patra mare tâmpenie dacă l-ar schimba pe Tudorel Toader din funcția de Ministru al Justiției. ”Nu cu pixul lui Toader sau cu promisiunile care vi s-au făcut scăpați de pușcărie, d-le Dragnea, ci cu puterea pe care ați dobândit-o și habar n-aveți s-o folosiți”, este mesajul pe care SOV i-l trimite șefului PSD. 

Și nu se oprește aici. Vîntu l-a acuzat pe Dragnea că este ”laș, ipocrit, fățarnic, fără viziune, fără respect pentru competență și fără bunul simț” de a se retrage, pentru că a mazilit doi oameni care s-au expus major tocmai pentru a-l salva pe el de pușcărie: ”Doi oameni s-au expus major pentru a vă scăpa de pușcărie, Florin Iordache și Șerban Nicolae. I-ați mazilit pe amândoi. Dacă în cazul primului pot fi de acord, el făcând parte din categoria geniilor intelectuale din fruntea turismului și a agriculturii, în privința celui de-al doilea sacrificarea este de-a dreptul obscenă, dat fiind faptul că el a încercat să rezvolve nu doar problema dvs., ci și una de fond a întregii clasei politice”.

Vîntu insistă și-i spune lui Dragnea că se înșală amarnic dacă are senzația că promisiunile lui Maior, via Dâncu, îl vor scăpa de pușcărie.

SOV a mai spus că din cauza acestei atitudini simpatia pe care i-a purtat-o șefului PSD s-a transfromat în dispreț: ”Nu din greșeală am alăturat cele două epitete, care aparent cu același sens, ipocrit și fățarnic. Nuanțele ce le separă fac diferența dintre un tip cu un joc ascuns și un țărănuș șmecherit prin mahalalele puterii”.

De precizat este că Sorin Ovidiu Vîntu îl vede cu ochi buni pe Tudorel Toader. Despre actualul Ministru al Justiției, SOV a scris că are ”o gândire sistemică, care înțelege sistemul în toate componentele lui, care știe exact ce are de făcut, precum și timpii în care poate fi făcut. Proiectul extrem de ambițios pe care și l-a asumat Tudorel Toader, acela de a reorganiza întregul sistem pe niște principii clare și unitare, necesită cel puțin doi ani și munca a zeci de profesioniști”.

În aceeași postare, Vîntu a explicat și ceea ce înseamnă ”sistemul” atât de des invocat în spațiul public:

”Voi începe prin a-ți enumera principalele componente ale unui sistem funcțional.

Politicieni
Oameni de afaceri
Ofițeri din serviciile de informații
Magistrați
Jurnaliști

Aceste componente, odată asamblate, se transformă într-un aspirator uriaș ai banilor unui stat. Odată construit, începe și marea bătălie pentru conducerea acestuia, bătălie care se dă între politicieni, oameni de afaceri și ofițeri ai serviciilor de informații. Să nu-ți imaginezi vreo clipă, băi generație, că acest sistem va fi condus vreodată de cineva din afara lui. Sistemul își generează propriul lider doar din rândurile componentelor pe care ți le-am enumerat. Până în anul 1996, sistemul era condus fără niciun fel de împotrivire de Ion Iliescu. Concentrat pe menținerea atât a stabilității țării cât și pe menținerea puterii proprii, acesta nu a realizat faptul că sistemul pe care îl conducea s-a transformat, încetul cu încetul, în aspiratorul de care v-am vorbit.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Între 1996 și 2000, printr-un accident al istoriei, în fruntea sistemului ajunge Emil Constantinescu. Până să se dumirească unde a ajuns, sistemul l-a și dat jos, chiar dacă cei doi șefi puși la SRI și SIE au reușit, printr-un uriaș efort, să curețe cele două instituții de elementele spionajului rusesc, profund ostile orientării spre vest pe care progresistul președinte o impusese țării.

După anul 2000 lucrurile au revenit la normal, sistemul desemnându-și liderul conform cutumei. Până în anul 2008 sistemul a rămas într-un oarecare echilibru datorat mai ales unei guvernări foarte bune exercitate de Adrian Năstase, care a mărit atât veniturile acestuia (mă refer la sistem) cât și veniturile populației, și continuată de CP Tăriceanu cu același succes. Odată cu apariția crizei economice și reducerea drastică de resurse pe care sistemul o putea aspira din banii statului, derapajele liderului de la acea vreme, Traian Băsescu, devin din ce în ce mai ample și mai vizibile. Suspectând faptul că unii dintre voi sunteți prea proști ca să înțelegeți singuri, precizez că “sistemul” nu este alcătuit din toți politicienii, oamenii de afaceri, ofițerii serviciilor de informații, jurnaliștii etc., ci dintr-un număr redus al acestora. La politicieni de exemplu, cu excepția lui Crin Antonescu și CP Tăriceanu, cam toți liderii de partide au făcut sau fac parte din sistem. Nu vorbesc nici despre primii lideri de partide ca Ion Rațiu, C. Coposu, Diaconescu. La oamenii de afaceri, de la un anumit capital în sus, la ofițerii de informații, de la anumite funcții în sus etc.

Revenind la derapajele lui Băsescu, ele s-au făcut simțite încă de la începuturile acestuia în fruntea sistemului, când a decis să înlocuiască întregul cu partea, adică să înlocuiască întregul sistem cu o componentă a acestuia, ofițerii de informații. Încurajat și de serviciile secrete americane, care aveau același obiectiv dar din motive diferite, alocă resurse uriașe serviciilor de informații aflate în subordinea lui direct, SRI, SIE și SPP și mână liberă pentru atingerea obiectivului.

Fără a ține cont de ordinea cronologică, s-au întâmplat următoarele lucruri:

Infiltrarea de ofițeri acoperiți în toate instituțiile statului
Recrutarea factorilor de influență majoră în aceste instituții
Șantajarea sau compromiterea celor ce nu făceau parte din primele două categorii
Interceptări ambientale, telefonice și filaje în proporții uriașe
Crearea de dosare pentru toate centrele de putere de la nivel local și central (obiectiv american) pe baza interceptărilor
Plângeri penale urmare a acestor dosare
Infiltrarea și recrutarea în presă
Construcția a două televiziuni proprii
Construcția unor noi oameni de afaceri în locul celor arestați
Construcția a două partide politice
Crearea câtorva zeci de site-uri și a mii de conturi în rețelele de socializare
Preluarea bazelor de date de la serviciile secrete departamentale gen SIPA, DGIPI.

Cei mai harnici ofițeri de informații în implementarea punctelor pe care vi le-am enumerat s-au dovedit a fi cei de la SRI, sub conducerea lui Maior și Coldea, ambii susținuți cu ferocitate de serviciile secrete americane, urmare a farmecului deosebit și a nobilului lor caracter. Nu aveai cum să nu-i îndrăgești pe cei doi, cu atât mai mult cu cât, dincolo de șarmul lor inegalabil, ți-au mai și deschis larg ușile serviciilor, lăsându-te să recrutezi pe cine ai chef.

Deci, băi generație, astăzi, când vorbim de sistem, el nu mai este compus din elementele clasice, cele pe care ți le-am descris, ci doar din ofițeri ai SRI în principal și SIE într-o proporție mult mai redusă, avându-l ca lider pe actualul președinte al țării, Klaus Iohannis. Poate că n-ar fi nimic rău în asta dacă, începând din 2008 până în 2014, băieții ăștia nu s-ar fi comportat ca niște animale însetate de bani, sânge și putere. Băsescu, liderul acestei haite, a plecat iar două dintre slugile lui, Maior și Coldea, au fost înlăturate. Restul haitei a rămas, cu aceleași năravuri dar cu alt lider”.

În finalul articolului, Sorin Ovidiu Vîntu explică lupta pentru putere: cum încearcă SRI să-și extindă autoritatea asupra SIE, reacția SIE și tentativele politicienilor, oamenilor de afaceri, jurnaliștilor și magistraților de a-și recupera poziția în sistem:

”Toate scandalurile pe care le vezi astăzi se întâmplă din două motive.

În dorința de putere absolută, SRI a încercat să-și extindă autoritatea și asupra SIE, folosind parchetele și instanțele pentru a compromite, a aresta și a încarcera ofițeri ai serviciului și apropiați ai acestuia. Acolo s-au izbit de generalul Silviu Predoiu care, împreună cu alți subordonați de-ai lui, a reușit, grație unei pregătiri profesionale cu mult peste cei ai SRI, să se opună cu succes încercărilor lui Maior, Coldea & Co. Nu doar că nu s-au lăsat “cotropiți” ci au și pornit o contraofensivă menită să pedepsească și să descurajeze în același timp, pentru totdeauna, orice altă tentativă de acest gen. Așa s-au născut operațiunile Black Cube, Ghiță și Andronic, care, prin gradul lor de sofisticare, fac imposibilă orice conexiune cu inițiatorul lor de către profani într-ale serviciilor de informații.

După alegerile din iarna lui 2016 a început un atac furibund și concentrat dus de politicieni, oameni de afaceri, jurnaliști și magistrați pentru recâștigarea pozițiilor pierdute, pentru refacerea sistemului tradițional în care serviciile de informații sunt doar o componentă a sistemului, nu sistemul însuși.

Reacția securiștilor a fost năprasnică: sute de mii de oameni pe străzi, presa internațională alături de ei, instituțiile europene alături de ei, marile corporații tăind bugetele de publicitate televiziunilor “inamice”, un ministru demis, un guvern discreditat. După această înfrângere umilitoare, politicienii și camarilele lor latră mult mai zgomotos ca altă dată însă doar pentru impresia artistică. În realitate, curajul de a continua lupta a dispărut total, fiind înlocuit de clasica mână întinsă a cerșetorului de la colțul străzii. Pupându-l în cur pe Helvig sperau să prindă și ei un locșor la masa puterii sau, în cazul lui Dragnea (ce uriașă decepție), să scape de pușcărie.

Filmul pe care îl privești astăzi nu are niciun personaj pozitiv. Atât sistemul politic cât și sistemul securistic se luptă pentru banii tăi, considerând că ești suficient de tâmpit încât să ți-i ia în schimbul unor idealuri pe care ei nu dau doi bani. Dreptate, justiție, adevăr, cinste sau egalitate sunt concepte care te-au costat sute de miliarde de dolari fără a le primi, în realitate, la schimb”.
 

Citeşte mai multe despre:   sov,   Sorin Ovidiu Vintu,   Liviu Dragnea,   sistem,   servicii,   SRI,   SIE