Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru: Alocațiile mărite vor fi plătite fără întârziere. PSD s-ar fi bucurat să nu reușim, indiferent de impactul asupra oamenilor, ca să mai câștige niște puncte la alegeri

Violeta Alexandru: Alocațiile mărite vor fi plătite fără întârziere. PSD s-ar fi bucurat să nu reușim, indiferent de impactul asupra oamenilor, ca să mai câștige niște puncte la alegeri

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Sep 2020, 09:43
Violeta Alexandru: Alocațiile mărite vor fi plătite fără întârziere. PSD s-ar fi bucurat să nu reușim, indiferent de impactul asupra oamenilor, ca să mai câștige niște puncte la alegeri Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că totul este în grafic și alocațiile mărite vor ajunge la timp la copii. Aceasta a acuzat apoi PSD că i-ar fi plăcut ca banii să fie livrați cu întârziere, chiar dacă asta i-ar fi afectat pe oameni, numai ca să aibă motiv să atace Guvernul PNL și să mai câștige niște puncte electorale.

 

Violeta Alexandru, sigură că alocațiile mărite vor ajunge la timp la copii
 

„Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații.
Ultimele verificări, totul e în grafic.

Las PSD fără un subiect (întârzieri la plata pensiilor și a alocațiilor mărite) din care spera să mai câștige niște puncte în alegeri. Așa gândesc ei, cei din PSD - s-ar fi bucurat să nu reușim să ne încadrăm în termen cu toate procedurile necesare, de la rectificare până la prima plată. Indiferent de impactul asupra oamenilor, ei s-ar fi bucurat dacă aș fi întârziat o zi.

Cea mai bună armă împotriva PSDului căruia nu-i place munca: să ne vedem de treabă. Să avem încredere că #sepoate. Până la urmă, îi facem să nu mai conteze.

Sunt atât de multe lucruri de rezolvat. În curând începe o nouă zi de muncă!”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

 

Alocațiile au crescut cu 20%, de la 1 septembrie

 

Alocațiile pentru copii au crescut cu 20%, din 1 septembrie - o primă etapă în procesul de dublare a acestora. Inițial, ele trebuiau dublate, dar impactul bugetar ar fi fost prea mare, dat fiind că s-au mărit și pensiile în această perioadă.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Majorarea cu 20% a alocațiilor pentru cei 3,6 milioane de copii va însemna un minus de aproape 4 miliarde de lei la buget.

Copiii până la 2 ani primesc 369 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 58 de lei, iar cei cu vârste între 2 și 18 ani primesc 185 de lei, adică 29 de lei în plus.

 

Alexandru: Următoarele pensii vor ajunge și mărite, și la timp

 

La finele lunii trecute, ministrul liberal al Muncii dădea asigurări că și pensiile mărite cu 14% vor fi livrate la timp.

„Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge și mărite și la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie. Ar cheltui oricât ca să câștige politic și speră că nu va funcționa, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o. Cu o mână de oameni serioși din CNPP cărora le mulțumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câștigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie.

Pensiile vor ajunge la timp. Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie”, a susținut Alexandru, la acea vreme.
 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   Guvernul Orban,   alocatii copii,   creșterea alocațiilor,   PSD