Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru: Avem în lucru un act normativ care vizează posibilitatea celor care nu au stagiul minim de cotizare să îşi poată cumpăra ani de pensie din spate”

Violeta Alexandru: Avem în lucru un act normativ care vizează posibilitatea celor care nu au stagiul minim de cotizare să îşi poată cumpăra ani de pensie din spate”

Un articol de: Maria Zărnescu - 12 Sep 2020, 22:06
Violeta Alexandru: Avem în lucru un act normativ care vizează posibilitatea celor care nu au stagiul minim de cotizare să îşi poată cumpăra ani de pensie din spate” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat în cursul serii de sâmbătă că Guvernul are în lucru un act normativ prin care cei care nu au un stagiu minim de cotizare să își poată cumpăra ani de pensie. Astfel, ei ar putea beneficia de pensie.

„Avem în lucru un act normativ care vizează două aspecte. Pe de o parte, posibilitatea celor care nu au stagiul minim de cotizare să îşi poată cumpăra ani de pensie din spate să îşi poată completa acel stagiu minim de cotizare şi să beneficieze de pensie. Pe de altă parte, vizează o problemă pe care am cercetat-o încă din primăvara acestui an. E vorba despre scanarea cărţilor de muncă, carnetelor de muncă”, a explicat ministrul Muncii, la România TV.

Aceasta a explicat și faptul că cele mai multe dintre aceste scanări ar avea o calitate proastă „Multe dintre aceste scanări sunt de proastă calitate. Nu se disting. Scanarea nu a fost făcută corespunzător. Nu sunt scanate toate filele carnetului de muncă sau nu au fost introduse datele. Prevederea pe care o vom introduce în actul normativ va fi o prevedere prin care persoana vizată să fie de acord. Poate că apreciează că ceea ce este acolo scris nu coincide cu realitatea efectivă. Oamenii ştiu cel mai bine unde au lucrat şi ce documente pot produce”, a adăugat ea.

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Muncii, Violeta Alexandru,   Violeta Alexandru