Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru: Bugetul Capitalei va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri / PNL va propune partenerilor completarea protocolului cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale

Violeta Alexandru: Bugetul Capitalei va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri / PNL va propune partenerilor completarea protocolului cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 07 Mai 2021, 10:07
Violeta Alexandru: Bugetul Capitalei va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri / PNL va propune partenerilor completarea protocolului cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale Foto: Violeta Alexandru / Facebook Politică

Bugetul Capitalei a fost deblocat, după ce Primarul General, Nicușor Dan, și USR-PLUS au reușit să ajungă la un acord

„Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea. (...)  E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a transmis Nicușor Dan.

Rezultatul negocierilor a fost salutat și de Violeta Alexandru, președintele PNL București. Aceasta a susținut, totodată, că anumite teme au fost decuplate de discuțiile privind bugetul: „Am propus o ședință a liderilor coaliției de la București chiar săptămâna următoare. PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale”.

 

Violeta Alexandru, după ce s-a ajuns la un acord privind bugetul Capitalei

 

„Alternativa pentru neadoptarea bugetului ar fi fost blocarea Bucureștiului. Am explicat acest lucru în contextul propunerii să continuăm discuțiile pe buget și pe alte subiecte. Dacă ieșeam din termenul legal până la care trebuia adoptat, Guvernul nu mai putea transfera cotele aferente Bucureștiului”, a scris liderul PNL București, pe Facebook.

Violeta Alexandru a precizat apoi că „bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri”. Asta în condițiile în care consilierii generali USR-PLUS reproșaseră că prima variantă a bugetului conținea venituri mult supradimensionate și nerealiste.

„Avem opinii diferite privind șansele atragerii de venituri, se poate optimiza bugetul (și am apreciat, o spun cu toată sinceritatea, disponibilitatea USR-PLUS de a ne apleca asupra unei minuțioase analize). (...) Ne vom încadra în bugetul cu aceste tăieri și vom analiza în continuare structura veniturilor și a cheltuielior pentru rectificare”, a mai scris Alexandru.

Aceasta a ținut apoi să puncteze că liberalii susțin orice măsură de optimizare a bugetului Capitalei, iar principalul lor obiectiv e atragerea de fonduri europene. Ea a mai afirmat că trebuie accelerat procesul de închidere a companiilor muncipale înființate de fosta administrație PSD - Firea.

„Am decuplat alte teme (necesar a fi discutate între noi) de decizia vitală privind bugetul și am propus o ședință a liderilor coaliției de la București chiar săptămâna următoare. PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale. Nu vreau să amânăm discuțiile”, a mai transmis președintele PNL București.
 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   bugetul Capitalei,   Violeta Alexandru,   Nicusor Dan,   PNL,   USR-PLUS