Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru: Eu sunt pentru votul electronic, inclusiv la alegerile locale / Schimbările generate de epidemia de coronavirus în desfășurarea campaniilor electorale

Violeta Alexandru: Eu sunt pentru votul electronic, inclusiv la alegerile locale / Schimbările generate de epidemia de coronavirus în desfășurarea campaniilor electorale

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Iun 2020, 20:43
Violeta Alexandru: Eu sunt pentru votul electronic, inclusiv la alegerile locale / Schimbările generate de epidemia de coronavirus în desfășurarea campaniilor electorale Foto: Violeta Alexandru / Facebook Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și președintele PNL București, a declarat, joi, că ea este de acord cu introducerea votului electronic, inclusiv la alegerile locale, dar nu crede că acest proiect ar trebui demarat până nu sunt eliminate eventualele erori și până nu va exista o deplină încredere într-un astfel de sistem. Aceasta a explicat și cum s-ar putea desfășura campaniile electorale, dat fiind că epidemia de coronavirus nu a trecut.

 

Violeta Alexandru: Eu sunt pentru votul electronic, inclusiv la alegerile locale

 

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a declarat, joi, că susține votul electronic, inclusiv pentru alegerile locale, deoarece autoritățile au demonstrat, în timpul epidemiei de coronavirus, că pot lua decizii în scurt timp, dar și pentru că are încredere în Autoritatea Electorală și în capacitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale de a gestiona un astfel de sistem. A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Pe de altă parte, Alexandru, care este și ministrul Muncii, crede că un astfel de sistem ar trebui implementat când va exista deplină încredere în el.

„Eu sunt pentru votul electronic, inclusiv la alegerile locale. Până nu punem punct acestei apetenţe pe care unii o au, de a crea o psihoză în jurul posibilităţii de a se fura, cred că nu ar fi bine să îi dăm drumul proiectului, până nu agreăm că minimizăm la maxim eventualele erori şi că avem încredere toţi şi că nu transmitem în spaţiul public tot felul de mesaje alarmiste, care vor duce şi investiţia de timp, de resurse şi toată buna credinţă într-un punct de blocaj”, a declarat Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

 

Liderul PNL București, despre schimbările în campaniile electorale, generate de epidemia de coronavirus

 

2020 este un an dublu electoral pentru România, cu alegeri locale și parlamentare. Nu au fost stabilite încă zilele în care se vor desfășura alegerile, acest lucru urmând să se facă în funcție de epidemia de coronavirus, implicit de un eventual al doilea val de infectări. Localele trebuiau să aibă loc în această vară, dar au fost amânate și, teoretic, parlamentarele trebuie să se desfășoare pe 6 decembrie, după cum a afirmat premierul Ludovic Orban.

Joi, Violeta Alexandru a vorbit și despre schimbările ce se vor produce în desfășurarea campaniilor, în contextul epidemiei de COVID-19.

„Vom evita, cel mai probabil, activităţile cu public numeros, activităţile care presupun prezenţa mai multor oameni în acelaşi spaţiu (...) şi atunci ne rămân alte instrumente practicate deja, doar că trebuie să le dăm o mai mare importanţă. (...) Vom lucra, cel mai probabil, în activităţi cu public redus, adică vom continua să mergem să ne întâlnim cu alegătorii, dar cu nişte condiţii stricte în care vom putea să stăm de vorbă, nu pot spune că vom elimina complet”, a declarat liderul liberalilor din Capitală.

Aceasta a ținut să dea asigurări că organizația pe care o conduce, PNL București, va avea o campanie electorală total transparentă.

Pe 3 iunie, Curtea Constituțională a decis că Ordonanța de Urgență a Guvernului ce prelungea mandatele aleșilor locali este neconstituțională, deoarece o astfel de decizie poate fi luată doar de Parlament. În același timp, CCR a stabilit că data alegerilor locale și a celor parlamentare trebuie stabilită de Guvern, nu de Legislativ.
 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   PNL Bucuresti