Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Dacă PSD voia cu adevărat să mărească pensiile cu 40%, o făcea imediat. Vă asigur că vor crește, dar vom anunța procentul după evaluarea de la Finanțe (VIDEO)

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Dacă PSD voia cu adevărat să mărească pensiile cu 40%, o făcea imediat. Vă asigur că vor crește, dar vom anunța procentul după evaluarea de la Finanțe (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Iul 2020, 21:50
Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Dacă PSD voia cu adevărat să mărească pensiile cu 40%, o făcea imediat. Vă asigur că vor crește, dar vom anunța procentul după evaluarea de la Finanțe (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a reiterat că pensiile vor crește, dar a precizat că procentul de mărire va fi anunțat abia după ce Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor și al încasărilor după această perioadă de pandemie. Ea a subliniat că România nu poate fi gestionată „cu promisiuni” și susține că dacă PSD voia cu adevărat să crească pensiile cu 40%, „o făcea imediat”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Ministrul Muncii, despre creșterea pensiilor


 

Întrebată de Tudor Mușat, marți seară, în direct pe B1 TV, cu cât vor crește pensiile, ministrul Violeta Alexandru a răspuns: „Un răspuns clar pe această temă va veni foarte curând, când Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor, respectiv situația încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuții cu colegii mei. Dorința noastră este să nu alimentăm – prin eu știu ce cifre sau păreri, sau dorințe, că dorință avem, vă asigur de acest lucru – o dezbatere... Colegul meu, domnul ministru al Finanțelor, are poza cu schimbările care apar de la o zi, la alta, de la o săptămână, la alta, a încasărilor la buget și a posibilității pe care bugetul o are după această perioadă grea. Am comunicat constant situația plăților pentru șomaj tehnic, pentru că eu reprezint un minister care face foarte multe plăți din bani publici. Știe care este starea economiei, vede încasările, este sursa autorizată să ne spună care este poza în acest moment a posibilităților bugetare”.

Ministrul Violeta Alexandru a adăugat că, în momentul în care această evaluare va fi gata, vom avea o comunicare în care vom arăta care este situația, o situație pe care n-au creat-o Florin Cîțu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban, o situație generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni. Vrem să avem o abordare responsabilă, acesta este cuvântul în sensul în care, din punctul meu de vedere și dacă nu avaem această convingere când am intrat pe ușa Ministerului Muncii, o am acum după aceste luni de activitate, este ușor să păcălești și să dai speranțe, și să spui Alexandru își dorește să crească pensiile cu 60%, pentru că iau contact cu pensionarii și văd cât de greu e să își acopere medicamentele. După o vârstă, ai mai multe cheltuieli decât când ești mai tânăr. Nu așa trebuie gestionată această țară, cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească (n.r – pensiile) cu 40%, o făcea imediat”.
 

România nu poate fi gestionată „cu promisiuni”, spune Violeta Alexandru


 

„Ce se va întâmpla în acest moment, va fi o comunicare responsabilă făcută de colegul meu, pe baza situației bugetului, din care vom vedea foarte clar ce se poate anul acesta, anii viitori. Nu putem doar din considerente electorale sau din alte calcule să mărim ca să dea cineva bine, iar anul viitor...”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Referitor afirmația lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, care a declarat că după acordul european cu privire la bugetul UE și fondul de redresare economică Guvernul va avea destui bani pentru creșterea alocațiilor și a pensiilor, ea a răspuns: „Domnul Ciolacu să învețe puțin ce înseamnă bani europeni și cum ei nu se pot muta dintr-o parte în alta, ci se dau pentru investiții, pentru proiecte foarte clare. Poate pe vremea PSD se puteau face anumite jonglerii, dar în ceea ce ne privește știm exact care sunt regulile europene în cheltuirea banilor europeni”.

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru