Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Managerii benzinăriilor trebuie să îşi înţeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască (VIDEO)

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Managerii benzinăriilor trebuie să îşi înţeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Iul 2020, 17:26
Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Managerii benzinăriilor trebuie să îşi înţeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască (VIDEO) Captură B1 TV Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a lansat un apel către managerii de benzinării, duminică, când le-a cerut „să își înțeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască de protecție”.

 


Mesajul ministrului Muncii pentru managerii de benzinării


 

„Managerii staţiilor de alimentare trebuie să îşi înţeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască de protecţie. Măştile trebuie poziţionate pe rafturile de la intrare. Soluţiile de dezinfecţie trebuie să fie la îndemână şi ceea ce este cel mai important în incinta staţiilor de alimentare nu trebuie permis accesul prea multor persoane pentru că se formează aglomeraţie şi la case şi în zona de mâncare. Managerii acestor staţii au responsabilitatea prezervării sănătăţii celor care intră în incintă, fiecare dintre noi are responsabilitatea să se protejeze şi să îi protejeze pe cei din jur”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Demnitarul susține că „aglomerarea de pe litoral din acest weekend se vede și în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui, pe sensul de întoarcere. Și aici trebuie respectate aceleași reguli. Responsabilitatea este a managerilor de benzinării care gestionează accesul în interior. Fiți responsabili!”.
 

România, 456 de cazuri noi de COVID-19. Ce a mai spus Violeta Alexandru, duminică


 

Autoritățile au desfășurat o amplă acțiune pentru a verifica dacă regulile de siguranță sanitară sunt respectate sau nu, într-o serie de controale soldate cu amenzi de peste 748.000 de lei. Între timp, potrivit bilanțului prezentat duminică de Grupul de Comunicare Strategică, România a ajuns la 32.535 de cazuri confirmate de COVID-19.

Tot Violeta Alexandru a afirmat, duminică, că agenții economici trebuie să se implice mai mult pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Agenţii economici trebuie să se implice mai mult pentru a preveni creşterea numărului de cazuri de infecţie cu Covid. Guvernul a făcut dovada că este alături de agenţii economici. Totuşi, cei care administrează cluburi, restaurante, terase, centre comerciale să considere guvernul un partener aşa cum şi noi îi considerăm pe dânşii. Avem nevoie să se implice mai mult şi să ia mult mai multe măsuri de organizare a localurilor pentru a evita orice situaţie de îmbolnăvire”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, potrivit Digi 24.

Ea mai adăugat că „atunci când au situaţii de aglomerare la intrare trebuie să apeleze la Jandarmerie, dacă persoanele care aglomerează acest spaţiu sunt pe domeniul public. Atunci când văd o aglomeraţie la intrare, pe lângă faptul că trebuie să trateze puţin mai serios obligaţia de a crea culoare de acces, trebuie să apeleze la Jandarmerie şi să colaboreze cu instituţiile pentru a putea organiza spaţiul respectiv. M-a surprins că era creat acest spaţiu de aşteptare, înţeleg că programările se fac online sau prin telefon. Concluzia mea preliminară este că agenţii economici trebuie să fie puţin mai atenţi la procesul de rezervare de locuri în localuri. Pare că se preiau rezervări peste numărul optim necesar probabil în ideea în care unii dintre clienţi pleacă şi eliberează spaţiul şi atunci vor să fie pregătiţi să aibă pe altcineva imediat la intrare pentru a putea ocupa locul. Cert este că această zonă de programare, dacă tot o facem şi dacă tot ne străduim, pentru că am observat că se străduiau, niciunul dintre dânşii nu mi-a dat impresia că nu încearcă să se conformeze. Mă refer la localuri de tip terasă şi cu zona aceasta între terasă şi spaţiu închis, practic unde se desfăcuseră geamurile şi regimul era semideschis”.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru