Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Pensiile vor crește. Se fac mai multe scenarii, iar decizia finală va fi luată în baza evaluării de la Ministerul Finanțelor

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Pensiile vor crește. Se fac mai multe scenarii, iar decizia finală va fi luată în baza evaluării de la Ministerul Finanțelor

Un articol de: Ramona Zaharia - 03 Aug 2020, 21:00
Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Pensiile vor crește. Se fac mai multe scenarii, iar decizia finală va fi luată în baza evaluării de la Ministerul Finanțelor Captură B1 TV Politică

Pensiile vor crește cu siguranță de la 1 septembrie, susține Violeta Alexandru, ministrul Muncii, care a precizat că se fac „mai multe scenarii” în acest sens și a explicat că decizia finală va fi luată în baza evaluării elaborate de Ministerul Finanțelor cu privire la încasările bugetare în perioada crizei COVID-19.
 

Pensiile vor crește și se fac mai multe scenarii pentru acest demers, spune Violeta Alexandru, ministrul Muncii


 

„Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie, şi o determinare pe care le avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că „se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am”.

„Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica tot ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a mai spus Violeta Alexandru, ministrul Muncii.
 

Obiectivul Guvernului este să majoreze pensiile, a subliniat luni premierul Ludovic Orban


 

Premierul Ludovic Orban a precizat, tot luni, că „obiectivul Guvernului este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase”.

„În primul rând, este vorba despre raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la șase luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor. De asemenea, al doilea element de analiză în reprezintă prognozele pe care le va face, pe de o parte Comisia de Prognoză, care e în subordinea Guvernului, pe de altă parte, prognozele privind evoluția economiei, care sunt formulate de instituții internaționale. În funcție de aceste evoluții, vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea. Nimeni nu poate să vă spună acest procent. Ministrul Finanțelor, când a evocat posibilitatea unei majorări cu 10%, a făcut-o pe baza unor date intermediare. Când vom avea toate aceste informații vom lua decizia și o vom comunica public. Cert este că ne dorim să creștem pensiile și această creștere a pensiilor să poată să fie susținută nu numai anul ăsta, ci și în anii următori. Analiza ar trebui să fie finalizată în cursul acestei săptămâni”, a spus prim-ministrul României.

Întrebat dacă este luată în calcul și o majorare a pensiei minime, Ludofic Orban a răspuns: „Cu siguranță, în măsura în care se majorează punctul de pensie, în funcție de majorarea punctului de pensie, dorim și pentru pensiile minime, așa-numitele pensii sociale, să existe același procent de creștere a pensiei minime egal cu procentul cu care va crește punctul de pensie”.

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru