Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie

Ministrul Muncii dă asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Feb 2020, 00:18
Foto: Violeta Alexandru / Facebook Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că pensiile vor crește cu 40% de la 1 septembrie 2020, așa cum prevede legea. 

Întrebată, la TVR 1, dacă pensiile vor creşte cu 40% de la 1 septembrie, Alexandru a răspuns: „Cresc pensiile, așa e legea”.

„PSD întreţine această frică, PSD întreţine întrebările încontinuu pe acest subiect, dar banii sunt în buget, iar legea este în vigoare. Deci da, vom crește pensiile”, a insistat ministrul. 

Ea a apreciat ulterior că răspunsul său ar trebui să lămurească definitiv acest aspect: „Putem să agreăm şi pentru pensii că am dat răspunsul suficient de clar?”.

Sâmbătă, ministrul Muncii a afirmat că ar trebui să existe o diferenţă între beneficiarii pensiei minime care nu au muncit niciodată şi cei care au pensii mici pentru că au stagii de cotizare reduse: „Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, pe salariu mic, în condiţii grele, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive pe care le pot înţelege, dar ele nu ar trebui să facă să prejudicieze o persoană care a avut totuşi o activitate, indiferent de nivelul de salarizare”.

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat asigurări că pensiile vor fi majorate: „În acest moment nu trebuie nimeni să se îngrijoreze, banii pentru buget sunt acolo. Mai mult, am plătit deja salariile mărite pentru sectorul bugetar, nu există nici aici niciun fel de îngrijorare. Salariile şi pensiile au fost prinse în buget, nu există niciun fel de discuţie”.
 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   Ministerul Muncii,   PNL