Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru: Pentru prelungirea şomajului tehnic și a măsurii programului flexibil așteptăm avizul Consiliului Legislativ

Violeta Alexandru: Pentru prelungirea şomajului tehnic și a măsurii programului flexibil așteptăm avizul Consiliului Legislativ

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Noi 2020, 23:38
Violeta Alexandru: Pentru prelungirea şomajului tehnic și a măsurii programului flexibil așteptăm avizul Consiliului Legislativ Sursa Foto: Fanatik.ro Politică

Violeta Alexandru, a declarat, în ședința de Guvern de vineri, că a propus prelungirea valabilităţii şomajului tehnic şi a programului flexibil de muncă, însă aşteaptă avizul Consiliului Legislativ.

”Pentru prelungirea şomajului tehnic, prevederea este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă unde venim şi cu nişte completări discutate cu mediul privat, cu precizarea că nu avem încă avizul Consiliului Legislativ pentru că procedura de avizare a durat mult”, a declarat ministrul muncii.

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii şi pentru programul flexibil de muncă este aşteptat acelaşi aviz de la Consiliul Legislativ.

Pentru prelungirea măsurii programului flexibil, acolo venim cu o hotărâre de guvern în primă lectură, urmând să avem şi acolo punctul de vedere, avizul Consiliului Legislativ şi să îl adoptăm săptămâna viitoare. Cele două acte normative sunt pregătite, le voi prezenta la momentul oportun”, a mai declarat Violeta Alexandru, potrivit news.ro.

 

Premierul Ludovic Orban s-a arătat favorabil aplicării în continuare a măsurii privind șomajul tehnic, în ședința de miercuri. 

„Un alt punct al discuţiei s-a referit la prelungirea aplicării măsurii de acordare a şomajului tehnic angajaţilor şi a modalităţii de aplicare a programului de lucru flexibil. Premierul Ludovic Orban a afirmat că este favorabil prelungirii cu şase luni a aplicării şomajului tehnic pentru angajaţii a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare şi consideră utilă flexibilizarea programului de lucru pe modelul Kurzarbeit, pentru a răspunde mai bine nevoilor sectorului HoReCa”, se arată în comunicatul Guvernului.

 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte