Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii: Am început reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În maximum o lună trebuie să se vadă schimbările

Ministrul Muncii: Am început reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În maximum o lună trebuie să se vadă schimbările

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Ian 2020, 13:14
Ministrul Muncii: Am început reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În maximum o lună trebuie să se vadă schimbările Foto: captură B1TV Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că reorganizarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a început, iar în maximum o lună ar trebui să se vadă schimbările. Aceasta a mai precizat că ANOFM va înceta să ne mai păcălească cu faptul că se ocupă de șomeri.

„Am început reorganizarea ANOFM. Suntem la jumătatea lunii ianuarie. În maxim o lună trebuie să se vadă deja schimbările. Agenţia va înceta să se/ne mai păcălească că se ocupă, într-adevăr, de şomeri sau că ar cunoaşte nevoile din piaţă. Acesta este sfârşitul unei perioade atât de benefice financiar doar pentru unii, o perioadă în care liste de şomeri se "plimbă" de un angajator la altul, o perioadă de congrese, conferinţe etc. Şi atât”, a scris Alexandru, pe Facebook.

Ministrul liberal a mai precizat că lucrurile se vor schimba radical atât la centru, cât și în teritoriu și că obiectivul principal este recâștigarea încrederii angajatorilor.

Ea a scris că vor fi sprijinite în mod activ toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi, pentru prima dată, în mod organizat, „vom face ca ANOFM să fie un partener de încredere” pentru cei în plină formă de muncă, cu anumite calificări şi în curs de perfecţionare/dezvoltare, deoarece trebuie scăpat de complexul instituţiei care se rezumă la şomerii fără calificări/mediu calificaţi.

„Toţi cei în căutarea unui loc de muncă au în noi un partener serios şi determinat. În România statul trebuie să facă tot ceea ce poate pentru ca cei care doresc şi pot să muncească, să facă cât mai simplu pasul de la persoană fără loc de muncă la angajat. Şi să găsească ceva care să i se potrivească. Ţin mult să se vadă rapid primele efecte pentru re-setarea politicilor de angajare, formare, consiliere pentru integrare în piaţa muncii. Tot respectul meu pentru cei care pot şi vor să muncească. Suntem aici pentru ei”, a mai scris ministrul Muncii, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   ANOFM