Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Violeta Alexandru: Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Riscăm să punem în genunchi această industrie

Violeta Alexandru: Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Riscăm să punem în genunchi această industrie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Mai 2021, 21:40
Violeta Alexandru: Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Riscăm să punem în genunchi această industrie Foto: Violeta Alexandru / Facebook Politică

Deputata PNL Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a susținut că industria evenimentelor, după un an de restricții impuse din cauza pandemiei, e în pragul colapsului, or activitatea sa e blocată acum și din cauza autorităților, care au decis să mențină mai multe reguli și restricții.

 

Violeta Alexandru, despre situația extrem de gravă în care se găsește industria organizării de evenimente

 

„Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Așa cred. Se greșește nedându-le un orizont previzibil, în condițiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine ci e nevoie de o planificare mai amplă. Riscăm să punem în genunchi această industrie al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în re-echilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricții. Măcar un proiect pilot”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Aceasta a precizat apoi că vaccinarea este soluția pentru ieșirea din pandemie, iar publicul care vine la astfel de evenimente a înțeles deja foarte bine acest lucru. 

„Da, dinamica la un concert în picioare este alta decât la un spectacol pe scaun dar dacă nici vaccinat nu ai voie la concerte, atunci oamenii vor începe să se întrebe de ce mai avem, până la urmă, încredere în vaccin ca măsură de protecție. Cum îi mai convingem pe restul să se vaccineze? Este greu de înțeles ce consecințe ar fi dacă un concert începe la ora 22 și se termină la începutul celei de a doua zi (nu în aceeași zi, cum s-a stabilit regula acum). Aici dialogul rezolvă semnele de întrebare!”, a mai scris fostul ministru. 

Alexandru a explicat apoi de ce e nevoie de predictibilitate și decizii coerente luate din timp: „Industria concertelor nu poate reîncepe activitatea bătând din palme pentru că implică un lanț de măsuri de organizare care trebuie demarat din vreme, în condiții predictibile. Astăzi nu îi mai poți cere să se apuce de organizat un eveniment și să se trezească cu o zi înainte că nu a crescut rata de vaccinare la nivel național (un lucru care nu li se poate imputa lor) și, prin urmare, nu se mai ține evenimentul”.

„Acești oameni deja au trecut printr-un șoc anul trecut când a apărut pandemia și s-a oprit totul. Îi cunosc pe o parte pentru că au apelat, anul trecut, pe cont propriu, la măsura de sprijin pentru independenți/PFA-uri. Măsura nu a rezolvat problema de fond dar a fost o soluție pe care am pus-o în practică rapid pentru că nu mai aveau oamenii nicio sursă de venit. De aceea, înțeleg acum de ce, în lipsa unor măsuri de sprijin mai consistente, cer să fie lăsați să muncească în condiții de siguranță. Nu sunt deținătoarea adevărului absolut, sunt și convinsă că nu am toate datele. Dar simt că am greșit aici. Și nu am o problemă să recunosc”, și-a încheiat mesajul Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii.
 

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   evenimente pilot,   concerte,   organizare evenimente,   PNL