Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament: „Vreau să-mi păstrez demnitatea. O să revin în 2016” (VIDEO)

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament: „Vreau să-mi păstrez demnitatea. O să revin în 2016” (VIDEO)

Un articol de: - 21 Oct 2014, 10:34
Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament: „Vreau să-mi păstrez demnitatea. O să revin în 2016” (VIDEO) Foto: zf.ro Politică

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament, transmite B1 TV. Anunțul a fost făcut marți de către președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Hrebenciuc nu vrea să faca un rău partidului și că această funcție pe care a câștigat-o nu trebuie sa fie un obstacol pentru justiția din România. Zgonea a adăugat că Hrebenciuc se va pune la dispoziția organelor de justiție și că este o decizie unilaterală. "Mi-a spus că toată viața a fost un om foarte corect și că nu vrea să facă rău partidului și crede că această funcție pe care a câștigat-o în 2012 nu trebuie să fie un obstacol pentru domnia sa și pentru justiția din România. Astfel se va pune la dispoziția justiției. Vom anunța în primul plen, săptămâna viitoare, că luam act de demisie și apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot în ceea îl privește pe domnul Hrebenciuc, rămâne dosarul pentru domnul deputat Ioan Adam. Hrebenciuc mi-a spus că are încredere în justiția din România, că vrea să meargă demn pe stradă și să ne poata privi in ochi", a declarat Valeriu Zgonea.

De asemenea, Zgonea a spus că, până la o decizie definitivă a instanței, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

La rândul său, într-o scurtă declarație acordată presei, Viorel Hrebenciuc a afirmat că este decizia sa personală, precizând că nu îi este ușor să plece din Parlament după 18 ani.

Este perfect adevărat, am decis să demisionez. Vreau să-mi păstrez demnitatea, aşa cum am avut-o toată viaţa. Şi încă un lucru vă spun, că nu mă răzgândesc, ca să staţi liniştiţi. Sunt la dispoziția procurorilor. Este decizia mea personală și fiecare își face viața cum crede. Nu sunt dezamăgit, sunt foarte tare psihic, nu am niciun fel de problemă. După 18 ani în Parlament nu mi este ușor, dar revin în 2016”, a afirmat Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc era deputat din anul 1996, fiind la a cincea legislatură consecutivă. La alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, colegiul uninominal nr.9.

Hrebenciuc era vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament
Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   demisie,   Parlamentul Romaniei