Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorel Hrebenciuc, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă (VIDEO)

Viorel Hrebenciuc, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă (VIDEO)

Un articol de: - 23 Mai 2017, 18:34
Viorel Hrebenciuc, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă (VIDEO) Politică

Viorel Hrebenciuc a fost audiat marți în cadrul comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009. Acesta a fost șeful campaniei lui Mircea Geoana pentru alegerile prezidențiale. La comisie sunt așteptați să ajungă în zilele următoare și foștii șefi SRI, George Maior și Florian Coldea. Cei doi se aflau în casa lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor potrivit dezvăluirilor făcute de Dan Andronic. 

În cadrul audierii, Viorel Hrebenciuc a vorbit despre o presupusă fraudă a votului din diaspora. 

Viorel Hrebenciu, audiat în comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, din numărătoarea noastră paralelă

”Problema este cum au reușit în acele secții să voteze mult mai mulți oameni decât puteau să voteze în mod normal, cifra maximă fiind 1050. Eu, în noaptea aceea, m-am oprit cu analiza cam la a 70-a - a 80-a secție, am considerat că tot ce este sub 1060 este corect. Diferența de voturi era de circa 70.000. Per total au fost 85.000 de voturi cu care am pierdut în diaspora, fapt care a dus la rezultatul alegerilor pe care îl știm cu toții. 

Din punctul meu de vedere, contolul și ancheta pe care trebuie să o faceți este relativ simplă. Luat legătura cu cei din secțiile de vot, care au condus sau au făcut procesele verbale. 

Având suspiciunea că în diaspora s-a întâmplat ceva necurat, am încercat să verificăm acest lucru. Am plecat de la premisa că atunci când președinții secțiilor de vot vor trimite buletinele de vot, trebuie să trimită și declarațiile pe propire răspundere. Ca să poți trimite declarațiile pe proprie răspundere trebuie să le ai. Ca să le ai, trebuie să le completezi. Unde pot fi ele completate? Din punctul meu de vedere, în ambasadă sau într-un alt loc care avea legătură cu subiectul. 

Cum am verificat acest lucru? Domnul Bogdan Niculescu Duvăz a ieșit în conferință de presă luni după-amiază și a spus că primim telefoane de la ambasadă că se completează declarații pe proprie răspundere. Acum pot să vă devoalez, nu primisem niciun telefon, dar după ce domnul Duvăz a ieșit și a spus acest lucru în conferința de presă oficial, am început să primim telefoane. Toate aceste lucruri sunt prinse în contestația pe care am depus-o la Curtea Constituțională. 

Din punctul meu de vedere, nu ai cum să deturnezi rezultatul votului. Este o copilărie discuția despre soft. Marele soft constă într-o simplă adunare. Câți BANI primește o stewardesă la Wizz Air pentru o singură zi de zbor? Ce salariu încasează lunar

Toate partidele au făcut numărtoare paralelă. Noi am constatat rezultatul votului, că am pierdut, pe numărătoarea noastră paralelă, nu pe rezultatul oficial. Nu am făcut pe urmă decât să confruntăm cu rezultatul oficial”, a spus Viorel Hrebenciuc
 

Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   audiente