Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă, atac la opoziție, înainte de votul asupra moțiunii de cenzură: Este a treia oară când propuneți dărâmarea unui guvern fără a veni cu ceva nou

Viorica Dăncilă, atac la opoziție, înainte de votul asupra moțiunii de cenzură: Este a treia oară când propuneți dărâmarea unui guvern fără a veni cu ceva nou

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Iun 2019, 14:56
Viorica Dăncilă, atac la opoziție, înainte de votul asupra moțiunii de cenzură: Este a treia oară când propuneți dărâmarea unui guvern fără a veni cu ceva nou Foto: gov.ro Politică

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un atac dur la adresa opoziție de la tribuna Parlamentului, acolo unde și-a prezentat, marți, punctul de vedere înainte de votul asupra moțiunii de cenzură. 

Dăncilă i-a acuzat pe cei din opoziție că încearcă să dărâme guvernul, dar nu au prezentat niciun program de guvernare. 

”Este a treia oară când vin în Parlament în calitate de premier cu ocazia unei moțiuni de cenzură și observ aceeași abordare a opoziției, mistificarea adevărului, supremația jignirilor în fața bunului simț. 

Întregul text al acestei moțiuni arată incapacitatea opoziției de a face un proiect serios pentru binele acestei țări. Este evident că nu reprezentați o alternativă la guvernare. 

Chiar vă doriți să veniți la guvernare? Să schimbați acest guvern până la viitoarele alegeri? Eu știu că nu. Nu am văzut din partea dumneavoastră niciun program de guvernare. Am văzut însă declarațiile publice ale liderilor umneavostră, că vreți să tăiați subvențiile agricultorilor, vreți să taxați profesioniștii dijn IT, să reduceți și să tăiați. Ce le propuneți românilor? Ce vor câștiga dintr-o eventuală venire a dumneavostră la guvernare? Austeritate? Daca este așa, să vă asumați public ca sunteți alianța austerității.

Dacă ați fi știut cum vreți să guvernați România, alături de moțiune ați fi făcut public și programul dumneavoastră de guvernare. Este a treia oară când propuneți dărâmarea unui guvern fără a veni cu ceva nou”, a spus Viorica Dăncilă. 

Premierul a continuat, lăudând prestația Guvernării PSD-ALDE. 

”De la preluarea guvernării, alianța PSD-ALDE a adus creștere economică mai mare decât în perioada 2009-2016. (...)  Perspectivele de creștere pentru acest an sunt confirmate de progresul înregistrat în primul timestru. 

În doi ani de guvernare, veniturile tuturor lucrătorilor români s-au majorat cât în toată perioada 2007-2016. Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Această guvernare nu lasă pe nimeni în urmă. Numărul românilor aflați în risc de sărăcie a scăzut în ritm considerabil”, a mai spus Viorica Dăncilă. 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila