Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO)

Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 26 Mar 2018, 19:18
Viorica Dăncilă, întâlnire de ultimă oră în contextul sărbătoririi Centenarului (FOTO, VIDEO) Politică

Prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Linas Linkevičius, ministrul afacerilor externe al Republicii Lituania.
Vizita oficialului lituanian are loc în contextul în care și România și Republica Lituania sărbătoresc anul acesta Centenarul.

"În cadrul discuţiilor, a fost amintită importanţa momentelor de la 1918 pentru România şi pentru Republica Lituania. Ambii demnitari au salutat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, care se bazează pe evoluţii istorice similare şi care au fost întărite printr-un dialog constant. Din schimbul de vederi a reieşit importanţa intensificării schimburilor economice, context în care au fost discutate modalităţi de sprijin pentru oamenii de afaceri din cele două ţări", se arată într-un comunicat al Guvernului. 

(Foto: gov.ro)

Potrivit sursei citate, şeful Executivului român a menționat o serie de domenii în care cooperarea sectorială poate fi consolidată, printre care IT, energie, industria chimică, industria alimentară, agricultură, infrastructură.

"În cadrul schimbului de opinii privind agenda UE, a reieșit interesul comun pentru consolidarea proiectului european, precum și importanța pe care ambele țări o acordă oferirii de sprijin pentru aspirațiile europene ale statelor din Parteneriatul Estic", menţionează sursa citată.

(Foto: gov.ro)

De asemenea, a fost abordată tema Preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii Europene, care va fi asigurată în premieră de ţara noastră în primul semestru al anului viitor. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Lituania,   Centenar