Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă, despre creşterea salariului minim: 'În niciun caz la 1 noiembrie!' Ce se întâmplă cu îngheţarea salariilor (VIDEO)

Viorica Dăncilă, despre creşterea salariului minim: 'În niciun caz la 1 noiembrie!' Ce se întâmplă cu îngheţarea salariilor (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 13:02
Politică

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că salariul minim pe economie nu va creşte "în niciun caz" de la 1 noiembrie, avansând ipoteza că acesta ar putea fi mărit de la 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.
"În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a fost întrebat şi despre îngheţarea salariilor în anul viitor, măsură pe care ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că o ia în considerare.

Viorica Dăncilă a afirmat că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a precizat că aplicarea salariului minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă nu reprezintă o "măsură discriminatorie".
"Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică şi în alte state membre", a declarat şefa Executivului.

Guvernul intenţionează ca salariul minim pe economie să ajungă la 2.080 de lei brut, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani să primească un salariu lunar minim de 2.350 de lei brut. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Eugen Teodorovici