Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dăncilă îi minte în continuare pe români. În timp ce la Bruxelles spune că salariile vor fi îngheţate, la Bucureşti premierul anunţă majorarea lor (VIDEO)

Dăncilă îi minte în continuare pe români. În timp ce la Bruxelles spune că salariile vor fi îngheţate, la Bucureşti premierul anunţă majorarea lor (VIDEO)

Un articol de: - 07 Dec 2018, 11:47
Politică

Guvernul va discuta şi va adopta vineri proiectul de Hotărâre privind stabilirea salariului minim brut începând cu 2019, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei Executivului. 

"Adoptăm acest act având în vedere Ordonanţa de Urgentă prin care am modificat Codul Muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. 
Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68%", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a dat asigurări că salariile din sistemul bugetar "vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament".

NENOROCIRE: A MURIT, IAR ÎNTREAGA LUME E ÎN DOLIU! GALERIE FOTO CUTREMURĂTOARE DE LA FAȚA LOCULUI!

Dăncilă a mai spus că la construirea bugetului pentru anul viitor Guvernul are în vedere această majorare a salariilor din sistemul public, dar şi a veniturilor pensionarilor.

"Cu alte cuvinte, salariile şi pensiile nu vor şi îngheţate, vor creşte, aceasta pentru că au apărut în spaţiul public anumite informaţii care pot crea incertitudine şi cred că nu este drept să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaţilor şi să ducem în spaţiul public informaţii eronate", a precizat premierul.

Dăncilă a catalogat drept "speculaţii nefondate" informaţiile potrivi cărora salariile bugetarilor şi pensiile vor îngheţa de anul viitor şi a adăugat că angajaţii de la stat vor primi şi în următorii doi ani voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

"Printr-o decizie pe care o adoptăm astăzi, continuăm o măsură care a contribuit la dezvoltarea turismului românesc. Vom acorda voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei angajaţilor din sistemul public şi în următorii doi ani, 2019 şi 2020. Vorbim de o măsură apreciată şi de către români. Peste 1.200.000 de persoane au primit vouchere de vacanţă în acest an, pe care le-au utilizat în unităţi de cazare în România", a precizat premierul.

Executivul a renunțat însă la majorarea salariului minim brut lunar pentru românii cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, așa cum era prevăzut în proiectul inițial.

Salariul minim brut ar fi urmat să crească, conform proiectului inițial, la 2.080 de lei pe lună, pentru toți angajații, cu excepția persoanelor cu studii superioare şi a celor cu minimum 15 ani vechime, pentru care fusese stabilit nivelul de 2.350 de lei pe lună.

REPEDE CLICK AICI: ELE SUNT FETELE DIN POLITICA ROMÂNEASCĂ CE AU APĂRUT ÎN IPOSTAZE EROTICE (GALERIE FOTO FIERBINTE)

Doar că Executivul de la Bucureşti a anunţat la Bruxelles altceva. Potrivit unei scrisori trimise de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) către Comisia Europeană, pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar din 2019, Guvernul de la București intenționează să ia mai multe măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare și de creștere a veniturilor guvernamentale.

Documentul a fost făcut public iniţial de liberalul Florin Cîțu și pe care ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-a recunoscut, însă despre care a spus că este doar o variantă de lucru.
Documentul a fost publicat pe site-ul Executivului comunitar.

REPEDE CLICK AICI: GATA, ADIO DĂNCILĂ! ARE LEGĂTURĂ CU UN MARE BOSS EUROPEAN!

Printre măsurile transmise de Finanțe către CE sunt menționate drept variante incluse în proiectul de buget de stat pentru 2019: înghețarea salariului brut pentru angajații din sectorul public la nivelul din decembrie 2018; voucherele de vacanță să rămână la același nivel precum anul trecut, respectiv 1.450 de lei de persoană.

„Legea salarizării unitare nu se va aplica”, se subliniază în documentul trimis de MFP la Bruxelles

Mai mult, o altă măsură menţionată o reprezintă păstrarea la același nivel a numărului de angajați din sectorul public precum în acest an.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Bruxelles,   Eugen Teodorovici,   MFP,   Comisia Europeana
 
 
 
Loading...