Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă, discuții la Bruxelles cu Ursula von der Leyen pe tema comisarului european și a portofoliului ce va fi repartizat României

Viorica Dăncilă, discuții la Bruxelles cu Ursula von der Leyen pe tema comisarului european și a portofoliului ce va fi repartizat României

Un articol de: B1.ro - 20 Aug 2019, 12:35
Politică

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marți dimineață, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi oficiali au continuat discuțiile pe care le-au început în 29 iulie, telefonic.

“Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european și de a răspunde provocărilor actuale.

Președintele ales al Comisiei Europene a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele excepționale obținute de România în exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene”, transmite Guvernul.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României,  inclusiv în ceea ce privește conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen  și Viorica Dăncilă au avut o discuție amplă cu privire la prioritățile viitoarei Comisii Europene și implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

Cei doi înalți oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Ursula von der Leyen
 
 
 
Loading...