Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu procurorul general al SUA: 'Guvernul va continua reforma justiției' (VIDEO)

Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu procurorul general al SUA: 'Guvernul va continua reforma justiției' (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 18 Iun 2019, 15:07
Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu procurorul general al SUA: 'Guvernul va continua reforma justiției' (VIDEO) Foto: Guvernul Romaniei Politică

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marți, la Palatul Victoria, o întrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, în cadrul căreia a subliniat că România rămâne un partener solid și de încredere al SUA, iar  continuarea parteneriatului strategic dintre cele două părți reprezintă pilonul central al politicii externe românești.

Premierul a exprimat determinarea Guvernului de a consolida relațiile cu SUA, România fiind, în același timp, un susținător al colaborării între Statele Unite și Uniunea Europeană.

”Guvernul României și societatea românească sunt profund atașate valorilor europene și occidentale. Pentru români și pentru Guvern, viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu procurorul general al SUA: 'Guvernul va continua reforma justiției'

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waver, aspect aflat în atenția autorităților române.

De asemenea, Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.

Totodată, România se angajează să continue Parteneriatul Strategic cu SUA în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală și să intensifice această colaborare printr-un dialog continuu și o abordare pozitivă.

În calitate de stat ce deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, România găzduiește, la București, în data de 19 iunie,  Reuniunea UE – SUA la nivel ministerial în domeniul justiției și afacerilor interne.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   PSD