Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă se face că nu înţelege avertismentul lui Timmermans privind trecerea 'linii roşii': Trebuie să ne gândim și la drepturile omului, și la cei care au suferit... (VIDEO)

Viorica Dăncilă se face că nu înţelege avertismentul lui Timmermans privind trecerea 'linii roşii': Trebuie să ne gândim și la drepturile omului, și la cei care au suferit... (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 25 Feb 2019, 13:20
Viorica Dăncilă se face că nu înţelege avertismentul lui Timmermans privind trecerea 'linii roşii': Trebuie să ne gândim și la drepturile omului, și la cei care au suferit... (VIDEO) Foto: Captură Video / PES / Twitter Politică

Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat luni, după ce Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a declarat că respectarea valorilor democratice și a statului de drept în România sunt esențiale.

"Legat de această linie roșie, nu-și dorește nimeni să treacă peste această linie roșie, nu numai din punct de vedere al justiției. Discuțiile de acolo (Congresul socialiştilor europeni de la Madrid, n.r.) nu s-au referit numai la justiție. 

Trebuie să ne gândim și la drepturile omului, și la cei care au suferit, și la ceea ce s-a întâmplat cu DNA Ploiești. Sunt mai multe aspecte la care trebuie să ne raportăm atunci când vorbim despre o linie roșie", a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

La congresul socialiștilor europeni, Timmermans a arătat că majorările de pensii și salarii nu sunt suficiente şi a reiterat că respectarea statului de drept este o "linie roşie" peste care nu se poate trece nici în interiorul mişcării, nici la nivelul UE.

Olandezul a relatat inclusiv o discuție pe care a avut-o cu Liviu Dragnea pe această temă. 

Timmermans i-a spus lui Dragnea că dacă vrea ca PSD să facă în continuare parte din această familie europeană, atunci trebuie să-i respecte valorile. 

"Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii noi ani, au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia.Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră. Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei (Stanishev, n.r.), Udo (Bullmann, n.r.) şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: ”Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale”. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. 

Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi", a declarat Frans Timmermans.
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Frans Timmermans,   Liviu Dragnea