Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă, mesaj pentru comunitatea maghiară din România cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Viorica Dăncilă, mesaj pentru comunitatea maghiară din România cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Un articol de: - 15 Mar 2018, 09:39
Viorica Dăncilă, mesaj pentru comunitatea maghiară din România cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni Politică

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni în care spune că această zi este "un prilej de a sărbători comunitatea maghiară din România și relațiile reciproce de bună conviețuire pe care le-am dezvoltat, în ultimele decenii, pe teritoriul țării noastre".

"De aceea, adresez concetățenilor maghiari un salut cordial și îi felicit la împlinirea a 170 de ani de la momentul istoric în care revoluționarii maghiari s-au alăturat mișcărilor europene de eliberare națională.
Perspectiva asupra istoriei ne arată că este momentul unei mutări de accent pe lucrurile care îi unesc pe români și maghiari și care sprijină legăturile interumane, schimburile culturale, perspectiva europeană comună, promovarea tradițiilor și a obiceiurilor care ne definesc.
În Europa de astăzi, deosebirile între etnii și culturi trebuie să reprezinte o sursă de înțelegere și respect reciproc. Astfel, România  promovează dezideratul european ”unitate în diversitate” și susține, cu determinare, atât libera exprimare a identității etnice, cât și promovarea elementelor identitare de limbă, tradiție, patrimoniu cultural. Ne bazăm, în demersurile noastre, și pe sprijinul organizațiilor civice și culturale ale maghiarilor din România.
Anul Centenarului este un an cu semnificații profunde pentru societatea românească în ansamblul său, iar în acest context doresc să subliniez aportul minorităților naționale la moștenirea culturală comună care definește societatea românească în ansamblul ei, precum și contribuția acestora la edificarea statului român modern.
Guvernul României aspiră la unitatea eforturilor din partea tuturor cetățenilor pentru a reuși, împreună, să construim țara în care ne dorim să trăim.
La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!", afirmă premierul Dăncilă, în mesajul său.

15 martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.