Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă: Așteptăm motivarea președintelui pentru respingerea celor trei propuneri de miniștri (VIDEO)

Viorica Dăncilă: Așteptăm motivarea președintelui pentru respingerea celor trei propuneri de miniștri (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 03 Mai 2019, 14:28
Foto: gov.ro Politică

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să facă publice motivele pentru care a respins propunerile de miniștri. 

„Așteptăm motivarea pentru respingerea celor trei propuneri. Nu am făcut o referire la o persoană anume. Am observat că în societatea românească apar aceste manifestări de ură, dezbinare, jigniri. Am făcut o referire la modul general, nu la o anumită persoană. Președintele trebuie să ne dea motivarea respingerii, pentru că oportunitatea unor miniștri revine primului ministru. Prim-ministrul răspunde pentru buna funcționare a Guvernului. Eu vreau să văd dacă sunt motive de legalitate, nu de oportunitate sau de pregătirea sau de lipsa de pregătire a cuiva”, a spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru a prelua potrofoliile Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni. 

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a calificat drept o farsă remanierea guvernamentală propusă de premier. 

”Această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este această remaniere neavenită”, a declarat Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă îi propusese pe Eugen Nicolicea la ministerul Justiției, pe Oana Florea, la Fondurile Europene, și pe Tit Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. 

După ce șeful statului a respins aceste propuneri, cele trei portofolii au fost preluate, interimar, de Ana Birchall (Justiție), Eugen Teodorovici (Fonduri Europene) și Radu Oprea (Românii de Pretutindeni). 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Klaus Iohannis
 
Loading...