Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dăncilă: Guvernul pe care îl conduc şi-a asumat în mod responsabil obligaţiile care revin în cadrul NATO

Dăncilă: Guvernul pe care îl conduc şi-a asumat în mod responsabil obligaţiile care revin în cadrul NATO

Un articol de: Redacția B1.ro - 07 Apr 2019, 13:18
Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Guvernul României şi-a asumat în mod responsabil obligaţiile care revin în cadrul NATO, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia militară organizată la Ministerului Apărării, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

"Ne-am asumat responsabilităţile de furnizor de securitate în regiunea noastră şi în operaţiunile NATO. Ne-am evidenţiat ca aliat predictibil şi de încredere, aşa cum arată toate luările de poziţie ale aliaţilor noştri. Armata română a participat la misiuni de menţinere a păcii şi stabilităţii în regiuni ca Balcanii de Vest, Afganistan şi Irak. Anul acesta, ne menţinem printre primele cinci state contribuitoare cu trupe la misiunea din Afganistan. Deciziile adoptate la summit-urile NATO din ultimii cinci ani au ţinut cont de vocea României conducând la stabilirea unei prezenţe avansate în zona Mării Negre, pe linie terestra, aeriana şi maritimă, care a sporit securitatea întregii Alianţe", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Dăncilă a precizat că Guvernul va continua programele militare de înzestrare a Armatei: "Găzduim elemente ale ale sistemului de apărare antirachetă la Deveselu. Suntem pregătiţi să facem faţă noilor provocări de securitate si vom continua să fim un contribuitor activ la asigurarea securităţii şi stabilităţii spaţiului euroatlantic, precum şi la proiectarea valorilor Alianţei în vecinătatea acesteia(...) Guvernul pe care îl conduc şi-a asumat în mod responsabil obligaţiile care revin în cadrul NATO. Este deja al treilea an în care România acordă 2% din PIB pentru apărare. Continuăm programele militare de înzestrare a Armatei cu echipamente moderne, care sa-i protejeze pe militarii noştri, să răspundă standardelor NATO, dar şi provocărilor de securitate actuale din zona noastră sau din teritoriile unde suntem participanţi la misiuni comune. Continuăm să rămânem un participat important la operaţiunile NATO, pentru menţinerea păcii şi stabilităţii în diferite zone de conflict".
 

Citeşte mai multe despre:   viorica dancila,   ministerul apararii,   nato,   armata
 
 
 
Loading...