Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică 7,3 MILIARDE de lei, bani de la buget folosiți de Dăncilă pentru a câștiga susținere înainte de moțiune. Zeci de milioane, alocate pentru modernizarea unor... ulițe. Lista celor 469 de proiecte

7,3 MILIARDE de lei, bani de la buget folosiți de Dăncilă pentru a câștiga susținere înainte de moțiune. Zeci de milioane, alocate pentru modernizarea unor... ulițe. Lista celor 469 de proiecte

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Oct 2019, 15:31
7,3 MILIARDE de lei, bani de la buget folosiți de Dăncilă pentru a câștiga susținere înainte de moțiune. Zeci de milioane, alocate pentru modernizarea unor... ulițe. Lista celor 469 de proiecte Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Liderii social-democrați duc lupte disperate pentru a se asigura că moțiunea de cenzură, ce va fi votată joi, nu va trece. Opoziția acuză liderii și negociatorii PSD că oferă bani și funcții celor care au semnat textul moțiunii, pentru a-i determina să nu o și voteze. În plus, premierul Viorica Dăncilă se pregătește să cumpere, cu bani publici, susținerea baronilor și primarilor din teritoriu. 7,3 miliarde de lei vrea să dea Dăncilă pentru 469 de proiecte de mică infrastructură, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții - o creație a lui Darius Vâlcov și Liviu Dragnea. 

Iar sumele alocate de guvernanați pentru simple proiecte de infrastructură sunt absolut uluitoare.

72.964.986 de lei au fost alocate pentru extinderea rețelei de canalizare LOT I și LOT II din comuna doljeană Celaru. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj este social-democratul Ion Prioteasa.

102.020.095 vor ajunge la Consiliul Județean Maramureș pentru „covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene” . CJ Maramureș este condus de social-democratul Gabriel Zetea.

Comuna buzoiană Poșta Câlnău va primi 117.124.892 de lei pentru „înființare sistem de canalizare menajeră și modernizare sistem alimentare cu apă”. CJ Buzău este condus tot de un social-democrat - Petre Emanoil Neagu.

172.292.615 de lei vor ajunge în Snagov, pentru „extindere rețea canalizare și mărire capacitate stație epurare și extindere rețea alimentare cu apă potabilă, foraje puțuri și mărirea capacității stației de tratare a apei”. Primarul din Snagov este Marian Oancea (PSD).

521.991.344 de lei vor ajunge la Consiliul Județean Neamț, condus de social-democratul Ionel Arsene, pentru „proiect integrat modernizare, consolidare și reabilitare drumuri și poduri  județene, obiective ce asigura conectarea la rețeaua TEN-T județul Neamț”.

Bucureștiul, cu primari tot din PSD, va primi 104.000.000 de lei pentru „penetratie și racord Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești”. 
Municipiul Buzău va primi 150.000.000 de lei pentru „lucrări întreținere infrastructură de transport”. Primarul Buzăului este social-democratul Constantin Toma. CJ Buzău este condus tot de un social-democrat - Petre Emanoil Neagu.

Comuna Ștefan Cel Mare, din Bacău, are alocate 63.791.239 de lei pentru „modernizare drumuri comunale, sătești și de interes local, în satele din comună”. Primarul comunei este social-democratul Vlasie Ion.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Lista celor 469 de proiecte poate fi accesată AICI.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Guvern