Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dăncilă: Vom lua o decizie care să reflecte voința românilor exprimată la referendum. Cred că soluția e o modificare legislativă (VIDEO)

Dăncilă: Vom lua o decizie care să reflecte voința românilor exprimată la referendum. Cred că soluția e o modificare legislativă (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 30 Mai 2019, 13:57
Dăncilă: Vom lua o decizie care să reflecte voința românilor exprimată la referendum. Cred că soluția e o modificare legislativă (VIDEO) Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Viorica Dăncilă a anunţat că va avea discuţii atât în PSD, cât şi cu partenerii din ALDE pentru a stabili cum anume poate fi implementată voinţa românilor exprimată la referendum. Premierul a precizat că o soluţie ar putea fi o modificare legislativă în Parlament.

”În următoarea perioadă, vom discuta în forurile statutare din PSD, dar și cu ALDE și vom lua o decizie privind voința cetățenilor exprimată la referendum. Soluția cred că e o modificare a legislaţiei, dezbătută și adoptată în Parlament. Majoritatea parlamentară e în continuare solidă, fapt dovedit inclusiv de alegerea președintelui Camerei Deputaţilor. Ne vom continua mandatul potrivit Constituției”, a declarat Dăncilă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Întrebările de la referendum au fost:

1 - Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?
2 - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Pe 26 mai, românii au transmis clar mesajul că nu susţin deloc modificările pe care le-au adus până acum PSD şi ALDE sistemului judiciar. Referendumul a trecut. 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Guvern,   PSD,   ALDE