Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Asociaţia M.A.M.E.: "Îmi doresc să venim cu..."

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Asociaţia M.A.M.E.: "Îmi doresc să venim cu..."

Un articol de: - 07 Mar 2018, 19:01
Foto: Gov.ro Politică

Premierul Viorica Dăncilă a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei M.A.M.E, care oferă sprijin copiilor cu afecţiuni oncologice şi alte probleme grave, şi ai Asociaţiei Suport Mastocitoză România, în vederea identificării unor măsuri concrete destinate susţinerii persoanelor cu astfel de afecţiuni. 

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, informează un comunicat al Executivului. 

"Consultările pe care le-am avut în ultima perioadă ne ajută să înţelegem complexitatea dificultăţilor întâmpinate de copiii şi adulţii cu probleme de sănătate, de toţi semenii noştri care au nevoie de mai multă grijă şi atenţie. Îmi doresc să venim cu un pachet de soluţii cât mai bine ţintit şi adaptat aşteptărilor dumneavoastră", a declarat Viorica Dăncilă. 

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat asupra decontării de către CNAS a tratamentului, terapiilor, investigaţiilor şi serviciilor medicale de care pacienţii cu afecţiuni oncologice şi cu mastocitoză au nevoie. De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei M.A.M.E au solicitat sprijin prin acordarea unui spaţiu în care să poată fi asigurate servicii de consiliere psihologică, stomatologice, terapii şi susţinere în recuperarea materiilor şcolare, având în vedere perioadele prelungite de spitalizare a copiilor cu afecţiuni oncologice şi alte probleme grave de sănătate. 

"Reprezentanții celor două asociații au fost deschiși colaborării cu instituțiile guvernamentale pentru identificarea soluțiilor la problemele ridicate. În cursul săptămânii viitoare, reprezentanții tuturor asociațiilor care au avut întâlniri de lucru cu prim-ministrul Viorica Dăncilă vor fi consultați asupra pachetului de măsuri menite să răspundă pe termen scurt la dificultățile semnalate, iar ulterior, va fi formată o echipă de lucru comună pentru a identifica măsuri care să fie implementate pe termen mediu și lung", precizează Guvernul.
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   asociatia M.A.M.E,   Eugen Teodorovici