Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lapte și miere în România. Dăncilă, val de promisiuni în ședința solemnă de Guvern: 6% PIB pentru Educație, indemnizații mărite de 5 ori, bani pentru constructori, bani pentru mediul rural (VIDEO)

Lapte și miere în România. Dăncilă, val de promisiuni în ședința solemnă de Guvern: 6% PIB pentru Educație, indemnizații mărite de 5 ori, bani pentru constructori, bani pentru mediul rural (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Noi 2018, 12:15
Lapte și miere în România. Dăncilă, val de promisiuni în ședința solemnă de Guvern: 6% PIB pentru Educație, indemnizații mărite de 5 ori, bani pentru constructori, bani pentru mediul rural (VIDEO) Politică

Şedinţă de guvern solemnă la Alba Iulia, la 100 de ani de la întregirea neamului. Din Sala Marii Unirii, premierul Viorica Dăncilă a lansat un şir de promisiuni românilor din mai multe categorii sociale. Va curge lapte şi miere pentru profesori, pentru cei din domeniul construcţiilor, dar şi pentru veterani, văduve sau agricultori. Educaţia va primi...atenţie!...6% din PIB, potrivit premierului Viorica Dăncilă. Profesorii vor avea bani să îşi cumpere locuinţe, iar salariaţii din construcţii vor încasa 3.000 de lei net, lună de lună. Iar şirul promisiunilor nu s-a oprit aici. Aşa cum nu s-au oprit nici protestele la adresa Guvernului. Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu huidueli în Cetatea Marii Uniri, informează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Ne angajăm să luăm măsuri de sprijinire a educaţiei. Avem în vedere creşterea sumelor în educaţie cu cel puţin 15% anual faţă de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puţin 6% din PIB. Devansarea creşterii salariale prevăzută. Acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice. Acordarea unei sume de până la 5.000 euro pentru achiziţia şi modernizarea locuinţei precum şi pentru cumpărarea terenului pentru cei din mediul rural", a declarat Dăncilă.

Și a continuat cu promisiuni si pentru domeniul construcțiilor: ”Tot azi vom aproba două memorandumuri în domenii prioritate pentru România. Acordul în domeniul construcţiilor. Un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei pentru sectorul construcţiilor”.

Premierul a mai spus că va fi înființat și un fond de garantare pentru construcții cu 80% participare a statului și cu 20 de procente a firmelor de construcții. Domeniul construcțiilor, a mai promis Viorica Dăncila, va fi declarat unul de importanță strategică. 

Viorica Dăncila a promis bani și pentru văduve și indemnizații de 5 ori mai mari pentru veterani. O altă promsisiune a mers spre mediul rural. Vor fi create locuri de muncă în agricultură, în asa fel încât oamenii să nu mai migreze în zonele urbane. 
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Guvern,   Stiri Alba Iulia