Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Vasilica Dăncilă, criticată dur după Simfonia Lalelelor: Ne-a îngrozit. PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziție

Viorica Vasilica Dăncilă, criticată dur după Simfonia Lalelelor: Ne-a îngrozit. PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziție

Un articol de: - 21 Apr 2018, 20:10
Viorica Vasilica Dăncilă, criticată dur după Simfonia Lalelelor: Ne-a îngrozit. PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziție Politică

Scandalul provocat vineri la "Simfonia Lalelelor", când numeroşi copii au fost puşi să defileze în costume în culorile steagului României şi să pregătească diverse activităţi în faţa premierului Viorica Vasilica Dăncilă, vicepremierului Grațiela Gavrilescu și ministrului de Interne Carmen Dan, ia amploare.

Organizația Femeilor Liberale (OFL) o critică extrem de dur pe Viorica Dăncilă şi arată că un asemenea comportament este unul "îngrozitor".

"OFL condamnă cu fermitate modul în care PSD-ALDE folosește copiii în acțiuni publice menite să aducă bună dispoziție politicienilor.
Vineri 20 aprilie 2018, la Pitești, în fața Premierului Viorica Dăncilă, a două doamne ministru și a altor lideri PSD și ALDE, copiilor de diferite vârste, începând cu grădiniță, li s-a cerut să defileze, în cadrul unei parade, cu ocazia festivalului tradițional al lalelelor din oraș. Prin modul de organizare, evenimentul a amintit de manifestările grandioase prin care aparatul de partid din teritoriu făcea tot posibilul, până la ridicol, să aducă omagii lui Nicolae Ceaușescu și soției sale, în timp ce populației îi era din ce în ce mai greu.
Faptul că acest stil de a face politică place astăzi PSD-ALDE, nu ne surprinde.
Ne-a îngrozit în mod deosebit, un moment din toată manifestarea, în care un adult – cadru didactic sau instructor sportiv, cere și insistă ca o fetiță de vreo trei anişori, să stea în cap, în plin soare, direct pe asfalt, în fața tribunei oficiale. Fetița nu reușește cu ușurință dar adultul insistă până când ea ajunge să se lovească practic, în cădere, cu spatele, de asfaltul pe care i se ceruse să stea în cap. Condamnăm atitudinea Doamnei Premier, care ne-am fi aşteptat să nu accepte acest moment grotesc, iar după incident, ca femeie şi mamă, să fi fost preocupată de starea de sănătate a fetiței căzute pe ciment.
Organizația de Femei a Partidului Național Liberal consideră că întreaga manifestare reprezintă o pată neagră pe conduita dascălilor și instructorilor din România, care acceptă să folosească copiii, pentru a se făli în fața conducătorilor de partid. Organizația Femeilor Liberale solicită cadrelor didactice și tuturor celor care sunt implicați în educația copiilor să ia poziție, distanțându-se de un asemenea comportament îngrozitor. Copiii se uită la dascăli și la formatorii lor ca la niște modele, ori un asemenea comportament își pune, în mod negativ, amprenta asupra educației copiilor noștri.
Încurajăm părinții să ia atitudine împotriva folosirii şi umilirii copiilor lor, să nu considere că o asemenea festivitate, în care le este amenințată siguranța, reprezintă normalitatea. Tolerarea lor reprezintă o formă de complicitate față de un comportament servil în fața plăcerilor partidului de guvernământ, iar acest lucru afectează grav sistemul de valori în care sunt educați copiii.
Cerem PSD – ALDE să înceteze aceste manifestări de tip comunist, nefiind prima dată când fac acțiuni politice în școli sau scoțând elevii de la cursuri, pentru a mulțumi fostului ministru al educației sau altor oficiali ai PSD pentru că li se renovează şcolile. Mai cerem să nu se folosească de copii pentru a-şi repara din percepția justificat negativă pe care o au astăzi, după ce au bulversat o țară întreagă prin măsurile catastrofale adoptate", se arată într-un comunicat de presă al Organizației Femeilor Liberale din România.