Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Economiei: Facem apel la populaţie, că nu vine războiul! Magazinele rămân deschise! / Pierderile în economie vor fi foarte mari. Va trebui o relaxare fiscală

Ministrul Economiei: Facem apel la populaţie, că nu vine războiul! Magazinele rămân deschise! / Pierderile în economie vor fi foarte mari. Va trebui o relaxare fiscală

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Mar 2020, 17:09
Foto: facebook.com/VirgilDPopescu Politică

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat că Guvernul PNL pregătește un nou set de măsuri în sprijinul economiei, afectată și ea de epidemia de coronavirus.

„Lucrăm la un al doilea val de măsuri, așa încât să putem ajusta primele măsuri şi să facem faţă noilor provocări, pentru că de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, această luptă cu coronavirusul trebuie adaptată la realitate”, a explicat ministrul, pentru Realitatea PLUS

El a insistat că oamenii trebuie să respecte indicațiile autorităților, căci nu le emit doar așa, ca să-i sperie pe ei: „Mi-aş dori foarte mult ca românii să înţeleagă să nu mai circule liber, să înţeleagă că este o luptă cu un duşman pe care nu îl cunoaştem. Să aplice măsurile, să nu se gândescă că sunt luate aşa, de a speria populaţia”.

Totodată, i-a mai sfătuit să nu se mai îmbulzească în supermarketuri, căci magazinele alimentare vor rămâne deschise: „În momentul de faţă populaţia este panicată, dar asta va duce la o risipă alimentară. Facem apel la populaţie, că nu vine războiul! Magazinele rămân deschise, putem merge la magazin indiferent ce va fi, nicio ţară nu a limitat aprovizionarea cu alimente. Dragi români, nu vă faceţi stocuri pentru că nu este cazul”.

„Pierderile în economie vor fi foarte mari. Deja nu se mai pune problema deficitului, depinde cât va ţine această criză, dacă se va încheia în vreo două luni, probabil că ne vom duce până în 5 la sută, dacă va dura 3-5 luni, nu se mai poate aproxima nimic”, a mai afirmat ministrul Economiei.

Popescu a precizat că, deși este optimist că vom trece și peste asta, trebuie să avem grijă și să „restartăm economia și să o adaptăm noilor cerințe”. În opinia sa, după ce criza se va fi terminat, este nevoie de o relaxare fiscală pentru companii.

De altfel, sâmbătă, Virgil Popescu și Florin Cîțu, colegul său de la Finanțe, au participat la o videoconferinţă cu BERD și au solicitat „o strategie post coronavirus pentru a vedea liniile şi direcţiile pe care economia românească să se adapteze”.

„Va trebui o relaxare fiscală, astfel încât companiile să ajungă cel puţin la nivelul la care au fost înainte de criză, astfel că trebuie încurajate cu reducerea taxelor şi încurajarea producţiei. Vom lansa un program, am remodificat programul de reindustrializare cu granturi de până la 200.000 de euro, încercăm să îl ducem în mod special către producţia de materiale sanitare”, a mai explicat Virgil Popescu.
 

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   Ministerul Economiei