Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Energiei: Abrogarea OUG 114 nu va duce la scumpirea energiei electrice sau a gazelor naturale pentru români, dar trebuie să definim acest ”consumator vulnerabil” (VIDEO)

Ministrul Energiei: Abrogarea OUG 114 nu va duce la scumpirea energiei electrice sau a gazelor naturale pentru români, dar trebuie să definim acest ”consumator vulnerabil” (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 22:22
Politică

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat, pentru B1 TV, abrogarea controversatei Ordonanțe de Urgență 114 nu va duce la creșteri de prețuri la energie electrică și gaze naturale, în ceea ce-i privește pe consumatorii casnici. Totuși, Popescu a ținut să sublinieze că este obligatoriu să definim ce este acela un ”consumator vulnerabil”.

„OUG 114 conține foarte multe prevederi din multe domenii. Eu vorbesc doar de domeniul energiei. Ce știu despre OUG 114 în integralitate e că ne vom asuma răspunderea pe un proiect de lege în Parlament și cam 80-90% din OUG o vom abroga. Referitor la energie: vom abroga cam toate prevederile care au produs distorsiuni în sistemul energetic. Vom abroga toate articolele care vizează zona de energie și le vom abroga cu o perioadă tranzitorie, pentru a nu crea probleme în sistem”, a declarat Virgil Popescu, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Întrebat dacă vor crește prețurile la energia electrică și gazele naturale, ministrul a răspuns: „Nu vor crește facturile de la 1 ianuarie, cum spune PSD. Probabil la gazele naturale se va ridica prețul impus la producător de la 1 septembrie, în paralel cu un program în care vom spune cum se ve liberaliza gazul în piață și cum se va duce către clienții casnici și industriali, până la 31 decembrie 2020. Pentru energia electrică piața să fie liberă până în 2021. nu vom avea creșteri de preț și am avut discuții cu ANRE”. 

Totuși, Popescu a ținut să sublinieze că este obligatoriu să definim ce este acela un ”consumator vulnerabil”, deoarece acum fiecare român are acest statut, inclusiv cei care au venituri consistente: „Trebuie să definim acest consumator vulnerabil, pentru că, acum, toată populația a e considerată așa. Acum toată lumea beneficiază de subvenție. Niciun buget în nicio țară din lume nu poate să reziste la așa ceva. Modelul european e să definim consumatorul vulnerabil și să avem voință să-l ajutăm pe cel care chiar are nevoie. Până la finele anului trebuie să avem acest lucru. 
 

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu
 
Loading...