Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Virgil Popescu: Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută

Virgil Popescu: Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută

Un articol de: Catinca Giosanu - 23 Noi 2020, 22:39
Virgil Popescu: Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută Foto: facebook.com/Virgil Popescu Politică

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat , luni seară, că alocaţiile copiilor se vor dubla până în anul 2022, iar până în 2024, pensiile vor creşte cu 46 la sută. În plus, el a mai spus că taxa unică nu va fi desfiinţată, fiind un concept liberal.

 

 

”PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului”

 

 

Ministrul economiei susține că până acum alocațiile de stat nu au putut fi majorate cu 40 la sută anul acesta, din cauza crizei epidemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi  trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci. Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit. Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la  ora actuală este deficit peste tot”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, conform News.ro.

În ceea ce priveşte pensiile seniorilor, acestea vor fi majorate cu 46 la sută, până în 2024, a mai precizat Virgil Popescu.

”Pensiile le-am mărit cu 14 la sută  în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit  această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil. Dar, aşa cum am promis, în 2024  pensiile vor creşte cu 46 la sută”, a afirmat ministrul.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

 

Virgil Popescu: Taxa unică nu va fi desfiinţată

 

 

Virgil Popescu a mai declarat că taxa unică nu va fi desfiinţată, întrucât aceasta reprezintă un concept liberal.

”Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal şi va rămâne taxa unică. Nu veţi vedea în Codul Fiscal şi aţi văzut angajamentul ministrului Finanţelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru şi ne vom  ţine de cuvânt”, a mai spus ministrul economiei.