Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Virgil Popescu: Pierderile în turism sunt incomensurabile. Avem o strategie care ne va permite dezvoltarea acestui sector începând de anul viitor

Virgil Popescu: Pierderile în turism sunt incomensurabile. Avem o strategie care ne va permite dezvoltarea acestui sector începând de anul viitor

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Noi 2020, 20:55
Virgil Popescu: Pierderile în turism sunt incomensurabile. Avem o strategie care ne va permite dezvoltarea acestui sector începând de anul viitor Foto: Virgil Popescu / Facebook Politică

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a anunțat că a fost finalizată Strategia pentru Turism, care va permite dezvoltarea acestui sector în România, începând cu anul viitor. Liberalul a mai afirmat că pierderile suferite de turismul românesc din cauza epidemiei de coronavirus sunt incomensurabile, dar el speră ca lucrurile să revină la normal începând cu vara lui 2021. „În exerciţiul bugetar următor există 1 miliard de euro destinat reabilitării turismului, structurilor şi reţelelor turistice”, a mai precizat Popescu.

 

Virgil Popescu a anunțat că a fost finalizată Strategia pentru Turism

 

„În momentul de faţă, în Ministerul Economiei, este finalizată Strategia pentru Turism. În vechiul Minister al Turismului zăcea într-un birou o strategie bună făcută de Banca Mondială, care a fost acoperită de praf. Am luat-o, ne-am uitat pe ea, o adaptăm la ceea ce se întâmplă şi veţi vedea în perioada următoare o strategie de turism care ne va permite dezvoltarea turismului în România, începând cu anul viitor”, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, citat de News.ro.

El și-a manifestat apoi speranța că România și turismul vor reveni la normal începând cu vara anului viitor. A mai precizat, de asemenea, că turismul românesc are „un potenţial enorm de creştere”.

Popescu a mai susținut că turismul trebuie dezvoltat în paralel cu infrastructura: „Nu poţi avea un turism performant fără o infrastructură performantă şi de aceea merg mână în mână”.

„În exerciţiul bugetar următor există 1 miliard de euro destinat reabilitării turismului, structurilor şi reţelelor turistice. Şi vom face destinaţii turistice în România, în aşa fel încât turiştii străini să vină cu plăcere, iar românii să îşi redescopere ţara. Cu adevărat, avem ce vedea în România”, a mai susținut ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 

Virgil Popescu: Pierderile în turism sunt incomensurabile

 

Ministrul Economiei a vorbit apoi despre efectele dezastruoase pe care pandemia de coronavirus le-a avut asupra turismului și sectorului HoReCa.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

„Pierderile sunt incomensurabile, sunt şi pe orizontală, este foarte greu să le spui, când vorbim de industria turismului, vorbim şi de tot ce este conect cu turismul. Este foarte greu să vă spun cât pierde România. (...) 

Industria turismului, industria HoReCa, a fost cea mai lovită în această pandemie, iar lucrurile care s-au făcut pentru industria HoReCa, o parte din ele le-am amintit. Vorbim de ajutor pentru capital lucru, programul Electric-Up, mai nou şi de schema de ajutor de stat prin care toată industria HoReCa beneficiază de 20% din pierderea cifrei de afaceri, aferentă diferenţei dintre anul 2020 şi 2019, schemă pe care am notificat-o chiar astăzi Comisiei Europene, pentru aprobare. Este o industie care ne poate ridica foarte mult şi care îmi este foarte dragă”, a mai susținut ministrul liberal Virgil Popescu, citat de News.ro.