Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Virgil Popescu: Vom continua să susținem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, vom injecta capital în piață. Miliarde de euro se vor duce către afacerile din România (VIDEO)

Virgil Popescu: Vom continua să susținem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, vom injecta capital în piață. Miliarde de euro se vor duce către afacerile din România (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 19:04
Virgil Popescu: Vom continua să susținem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, vom injecta capital în piață. Miliarde de euro se vor duce către afacerile din România (VIDEO) Politică

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre stabilitate și predictibilitate în discursul pe care l-a susținut în cadrul evenimentului de lansare a programului de guvernare al PNL. Pentru următorii ani, Popescu a promis, printre altele, sprijinirea afacerilor mici, a antreprenorilor, precum și investiții în zona energiei.

 

Ministrul Economiei: Într-un an am reușit să facem multe lucruri pentru că știm ce avem de făcut pentru dezvoltarea economiei românești

 

„Un plan și o strategie nu poate să nu conțină două aspecte simple: stabilitate și predictibilitate. Într-un an am reușit să facem multe lucruri pentru că știm ce avem de făcut pentru dezvoltarea economiei românești și avem resursele necesare.

Vom continua să susținem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, vom injecta capital în piață, miliarde de euro se vor duce către afacerile din România. Granturile nerambursabile vor ajunge în conturile întreprinzătorilor, uitați-vă că se va întâmpla. Există și posibilitatea să redeschidem schemele de ajutor pentru IMM-uri după ce vom primi aprobarea Comisiei Europene. Ne pregătim să lansăm schema de ajutor de stat pentru copmpensarea parțială a pierderilor pentru chriașii din centrele comerciale care și-au suspendat activitatea în 2020 din cauza pandemiei. Acolo avem un buget de 160 de milioane de lei”, a declarat Virgil Popescu.

 

Virgil Popescu: Nu mai vrem ca antreprenorul să fie plimbat de la ghișeu la altul

 

Referindu-se la domeniile în care se vor face investiții în următorii ani, ministrul Virgil Popescu a precizat: ”Nicio economie sănătoasă nu poate să funcționeze fără energie, care este coloana vertebrală a oricărei economii. De aceeam susținem cu tărie Green Deal, pactul verde european,  ca o moștenire pe care să o lăsăm copiilor.

Facem investiții în domeniul nuclear, împreună cu SUA, Canada și Franța, de 9 miliarde de euro. Am parafat în SUA acordul guvernamental pentru retehnologizarea unității 1 și construcția unităților 3 și 4 de la Cernavodă. Am adus o finanțare de 7 miliarde de dolari din partea băncii de import-export a României.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Vom avea investiții noi în capacități hidroenergetice din surse eoliene și solare în valoare de 26 de miliarde de lei. (...) Vom moderniza rețelele de transport de energie electrică. (...) Pregătăm modernizarea și extinderea rețelei de transport de gaze, cu un buget de 9 miliarde de lei. (...) susținem exploatările de gaze naturale off shore din Marea Neagră. (...) Schema de ajutor de minimis pentru Horeca și IMM pentru panouri fotovoltaice, în valoare de 200 milioane de euro. (...) Nu mai vrem ca antreprenorul să fie plimbat de la ghișeu la altul. (...) Pentru că turismul a fost afectat pregătim schema de ajutor pentru compensarea parțială”.

Virgil Popescu: Vom continua să susținem IMM-urile, afacerile mici, antreprenorii, vom injecta capital în piață. Miliarde de euro se vor duce către afacerile din România

 

 

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   PNL