Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vlad Alexandrescu (USR): Am putea sprijini un guvern de coaliție, dar ne dorim ministerul Justiției (VIDEO)

Vlad Alexandrescu (USR): Am putea sprijini un guvern de coaliție, dar ne dorim ministerul Justiției (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2017, 15:39
Vlad Alexandrescu (USR): Am putea sprijini un guvern de coaliție, dar ne dorim ministerul Justiției (VIDEO) Politică

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat joi că partidul din care face parte ar putea sprijini un guvern de coaliție, cu condiția ca USR să dea ministrul Justiției. 

”Ne dorim într-un eventual guvern de coaliție, pe care l-am putea sprijini, ministerul Justiției, ca o garanție că justiția va fi în continuare independentă. USR a spijinit independența justiției și nu avem în rândul nostru persoane care și-ar dori dezincriminarea abuzului în serviciu”, a spus Alexandrescu. 

Vlad Alexandrescu: Am putea sprijini un guvern de coaliție, dar ne dorim ministerul Justiției

Acesta a spus că USR ar fi de acord cu varianta alegerilor anticipate, însă, pentru a asigura stabilitatea României, se preferă deocamdată ideea unui guvern de coaliție al opoziției. 

”Și noi credem că în viitor o soluție ar putea fi alegerile anticipate, dar nu am vrea ca prin acțiunea noastră politică să cauționăm haosul pe care PSD l-a adus în țară. 

Pentru responsabilitate, pentru a duce România mai departe, am fi de acord să sprijinim un guvern de coaliție al opoziției, cu condiția ca el să fie condus de un premier responsabil, integru, nu neapărat de culoare politică, cu o echipă profesionistă, de oameni integri, și cu garanțiile de care vă vorbeam, la care aș adăuga o reformă a legilor electorale care să cuprindă, printre altele alegerea primarilor în două tururi. Noi credem că unul dintre motivele dezastrului de acum sunt și alegerile locale care au permis o înțelegere între partidele vechi”, a mai spus senatorul USR

Vlad Alexandrescu a mai subliniat că USR nu va purta negocieri cu celelalte partide. 

”Noi nu vom avea negocieri cu celelate partide. Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Noi mergem la Cotroceni să spunem punctul nostru de vedere direct președintelui Iohannis. Nu e vorba de o alianță cu alte partide, ar putea fi vorba de o susținere a unui guvern de coaliție.

Avem mai multe persoane în vedere în ceea ce priveste ministerul Justiției”, a mai spus Vlad Alexandrescu. 
 

Citeşte mai multe despre:   USR