Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vlad Voiculescu îi cere viitorului premier să trimită Corpul de Control la Spitalele Gomoiu, Foișor și Sfânta Maria / Ce spune candidatul PLUS la Primăria Capitalei despre Gabriela Firea

Vlad Voiculescu îi cere viitorului premier să trimită Corpul de Control la Spitalele Gomoiu, Foișor și Sfânta Maria / Ce spune candidatul PLUS la Primăria Capitalei despre Gabriela Firea

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Noi 2019, 21:35
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei și fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, le cere viitorului premier și noului titular al portofoliului de resort să trimită Corpurile de Control la instituțiile asupra cărora planează suspiciuni, și anume la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dar și la Spitalele Gomoiu, Foișor și Sfânta Maria.

Poziția lui Vlad Voiculescu vine în contextul în care Gabriela Firea, primarul Capitalei, a dezmințit acuzațiile Laviniei Coțofană, fost șef al Direcției Juridice din ASSMB, care a depus un denunț la DNA, cu privire la acuzații supraevaluate cu peste 2000%, decontări fictive și alte nereguli, ce au condus, susține fosta judecătoare, la un prejudiciu de 15-20 de milioane de euro. (Detalii AICI)

„Este exclus ca documente de o asemenea importanță, așa cum sunt dosarele achizițiilor publice să poată dispărea peste noapte”, spunea Gabriela Firea. În replică, Vlad Voiculescu a scris: „Dar plângerea penală către DNA unde este, doamna primar? Cum s-a făcut pierdută până când doamna pe care ați dat-o afară să o facă publică? Dar cu raportul Corpului de Control al Primului Ministru ce s-a întâmplat, doamna primar? Unde a fost până să aflăm de la Libertatea că vă cerea să recuperați un prejudiciu? Ne spuneți că nu se pot face pierdute documente când tocmai asta pare că s-a petrecut?”.

Vlad Voiculescu a mai abordat și faptul că Gabriela Firea „amenință că ia în considerare să îi dea în judecată pe toți cei care ar îndrăzni să spună că la PMB/ASSMB se fac pierdute documente, dar nu se mulțumește cu atât. Doamna Firea spune că astfel de acuzații ating «întreg personalul din unitățile medicale ale Municipalități»”.

„Oare ce treabă au, doamnă primar, medicii, asistentele, infirmierele, fochiștii și toți ceilalți cu dispariția documentelor? De unde până unde?
„«Nu mai dați în medici!» ni se spunea și acum 4 ani nouă, celor care spuneam că spitalele din România nu sunt capabile să salveze tinerii de la Colectiv. N-aveau atunci și nu au nici acum nicio treabă medicii, asistentele, și toți oamenii care își fac cinstit treaba cu minciunile și cu măgăriile pesediștilor, doamna primar! Gata, ajunge! Fără PSD în turul 2 și fără Firea la Primărie”, a mai adăugat Vlad Voiculescu.

 

Citeşte mai multe despre:   vlad voiculescu,   PLUS
 
Loading...