Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vlad Voiculescu, despre situația vaccinului de la AstraZeneca: „E o discuție încă în curs. Vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi” (VIDEO)

Vlad Voiculescu, despre situația vaccinului de la AstraZeneca: „E o discuție încă în curs. Vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Apr 2021, 13:32
Vlad Voiculescu, despre situația vaccinului de la AstraZeneca: „E o discuție încă în curs. Vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost întrebat de reporteri, joi, ce decizie vor lua autoritățile române în cazul vaccinului de la AstraZeneca, pe fondul suspiciunilor legate de apariția unor tromboze la persoane care au primit doze din acest ser. El a precizat că „vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi, într-un grup de lucru”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vlad Voiculescu susține că decizia privind vaccinul de la AstraZeneca va fi luată în cursul zilei de astăzi

 

„Vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi”, a răspuns Vlad Voiculescu. Întrebat care este propunerea sa, ministrul Sănătății a răspuns din nou: „Vom avea o decizie în cursul zilei de astăzi, într-un grup de lucru”.

Declarația vine ministrului Sănătății vine în contextul în care Agenția Europeană a Medicamentului a ajuns la concluzia că apariția cheagurilor de sânge este un efect advers „foarte rar” al administrării vaccinului de la AstraZeneca. Tototdată, EMA a precizat că au fost înregistrate 169 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală la 34 de milioane de doze administrate. În schimb, Organizația Mondială a Sănătății susține că, deși este plauzibilă, relația de cauzalitate dintre vaccinul de la AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge nu a fost confirmată.

Valeriu Gheorghiță: Dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin

 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat miercuri seară că persoanele care dezvoltă un eveniment trombotic după prima doză de AstraZeneca nu vor mai face rapelul cu același tip de vaccin.

„Vor fi făcute recomandări în acest sens, la acest moment nu există date care să sugereze o creştere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă ştim că după cea de-a doua doză frecvenţa reacţiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu acelaşi tip de vaccin. Nu este luată o decizie, nu se modifică schema de vaccinare. Agenţia Europeană a Medicamentului a menţionat că nu sunt date disponibile pentru cea de-a doua doză, cu siguranţă în urma şedinţei pe care o vom avea vom stabili şi această strategie”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu,   vaccin anti-COVID-19,   pandemie de coronavirus