Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Voiculescu respinge afirmaţia că Oana Florea e "omul său": De la Klaus Iohannis la Eduard Hellvig sunt nenumărate personalități etichetate absurd, în diverse perioade, cu acest clișeu

Dan Voiculescu respinge afirmaţia că Oana Florea e "omul său": De la Klaus Iohannis la Eduard Hellvig sunt nenumărate personalități etichetate absurd, în diverse perioade, cu acest clișeu

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Apr 2019, 10:38
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Dan Voiculescu a reacţionat după ce deputatul Oana Florea, propunerea PSD pentru Ministerul Fondurilor Europene, a fost catalogată drept "omul său" pe care şi l-a impus în Guvern.

Într-o postare pe blogul personal, Voiculescu arată că de-a lungul activităţii sale s-a intersectat cu foarte multe personalităţi şi numeroase persoane au primit eticheta de "omul lui Voiculescu", una pe care o consideră absurdă şi care trădează mentalitatea celor care o folosesc.

"Nominalizarea Oanei Florea pentru un posibil portofoliu ministerial a readus pe agenda publică tema “oamenilor lui Voiculescu”. După o viață în care am creat de la zero organizații media, formațiuni politice și societăți comerciale care au avut, însumat, de-a lungul timpului, zeci de mii angajați, de colaboratori și susținători, există în spațiul public numeroase persoane cu care m-am intersectat. Dar este evident pentru orice om inteligent și de bună credință că această realitate nu îi transformă în “oamenii mei”.

De la Klaus Iohannis (“premierul de la Grivco”, cum îl striga acum câțiva ani “căciulitul de la Grivco”) la Eduard Hellvig, de la Ion Cristoiu și Marius Tucă la sute de alți ziariști și oameni de cultură, sunt nenumărate personalități etichetate absurd, în diverse perioade, cu acest clișeu care trădează mentalitatea celor care îl folosesc. Deprinși să răspundă la comenzi și să atace la semnal, “etichetarzii” României ajung să creadă că toată lumea le împărtășește lipsa filtrului personal. Nu este cazul.

Oamenii valoroși – și, din fericire, țara aceasta are și astfel de oameni – nu împart universul în “ai lor” și “ai noștri”; nu urăsc din reflex și nu iubesc din interes; au colaborări profesionale, dezvoltă proiecte comune, dar nu îsi înregimentează conștiințele. Nu sunt “ai nimănui” pentru că îsi permit să trăiască fără un “stăpân”. Sunt liberi.

În schimb, pentru ceilalți – priponiți de o parte sau de cealaltă a butoanelor – libertatea conștiinței rămâne o noțiune suspectă, imposibil de înțeles și asumat", a scris Dan Voiculescu pe blog.

Reamintim că, PSD a decis, miercuri, să o propună pe Oana Florea pentru portofoliul de la Fonduri Europene de unde va pleca Rovana Plumb, prima pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   Oana Florea,   PSD
 
 
 
Loading...