Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Voturile Monicăi Macovei, la un pas să ajungă la unul dintre susţinătorii suspendării preşedintelui. Strategia, prevăzută de Traian Băsescu încă din august (VIDEO)

Voturile Monicăi Macovei, la un pas să ajungă la unul dintre susţinătorii suspendării preşedintelui. Strategia, prevăzută de Traian Băsescu încă din august (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 06 Noi 2014, 17:58
Voturile Monicăi Macovei, la un pas să ajungă la unul dintre susţinătorii suspendării preşedintelui. Strategia, prevăzută de Traian Băsescu încă din august (VIDEO) Politică

Susţinerea Monicăi Macovei pentru Klaus Iohannis a fost o strategie pe care Traian Băsescu a prevăzut-o încă din luna august a acestui an.

La acea vreme, şeful statului avertiza că, dacă Monica Macovei va candida şi va rupe din voturile destinate PMP, va fi o mare dezamăgire. Şi cumva, timpul i-a dat dreptate. Acum, voturile Monicăi Macovei sunt la un pas să ajungă chiar în barca unuia dintre cei care a susţinut în primăvara lui 2012 lovitura de stat şi suspendarea preşedintelui.

Atunci Iohannis a fost părtaş, alături de Victor Ponta la suspendarea preşedintelui.

„Mă tem că e un soi de capcană, în care Monica probabil a intrat nevinovată, de genul o lăsăm să candideze pentru că va lua electoratul lui Băsescu și ni-l aduce în turul doi. Nu e corect. Dacă Monica face jocul acesta, e o mare dezamăgire”, este avertismentul preşedintelui încă din luna august.

Cuvinte care s-au adeverit întocmai. Voturile pentru PMP au ajuns şi la Monica Macovei, care acum, prin alianţa sa cu Klaus Iohannis, îi dă voturile preşedintelui chiar celui care a încercat să-l suspende în 2012 şi a şi recunoscut acest lucru.

Klaus Iohannis a fost unul dintre susținătorii suspendării de acum doi ani.

Atunci, din barca PNL, era părtaș alături de PSD şi Victor Ponta la lovitura de stat. O acțiune a Opoziției de la acea vreme care a avut reacţii inclusiv în plan internaţional. Germania, Statele Unite şi mulţi alţi lideri din Uniunea Europeană au criticat modul în care USL a încercat înlăturarea lui Traian Băsescu.

Voturile Monicăi Macovei, la un pas să ajungă la unul dintre susținătorii suspendării președintelui


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Traian Basescu,   lovitura de stat,   Traian Basescu