Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimați la cluburile sportive. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: „Importanța acestui voucher stă în primul rând în creșterea bazei de selecției pentru viitorii sportivi de performanță”

Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimați la cluburile sportive. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: „Importanța acestui voucher stă în primul rând în creșterea bazei de selecției pentru viitorii sportivi de performanță”

Un articol de: Maria Zărnescu - 03 Sep 2020, 23:02
Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimați la cluburile sportive. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: „Importanța acestui voucher stă în primul rând în creșterea bazei de selecției pentru viitorii sportivi de performanță” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

În cursul serii de joi, 3 septembrie, Guvernul a adopat o ordonanță de urgență ce prevede acordarea unui sprijin financiar sub forma de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Anunțul a fost făcut de către ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, după ședința de Guvern.

Decizia este menită să încurajeze practicarea unui sport în cadru organizat, pentru copiii din România. Potrivit ministrului, la ora actuală, numărul copiilor ce aleg să practice un sport este unul mic.

„Astăzi Guvernul a adoptat prin Ordonanță de urgență, acordare unui sprijin financiar, sub formă de voucher, pentru încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a guvernului, în favoarea motivării și creșterii numărului de copii care să practice sportul în cadru organizat. Tocmai pentru că există acestă nevoie, la nivelul cluburilor și entităților sportive din România, pentru a putea forma o viitoare generație de sportivi. Din păcate, în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanța acestui voucher pe care îl acordăm, de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv, stă în primul rând în creșterea bazei de selecției pentru viitorii sportivi de performanță”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

 

Când vor intra copiii în posesia voucherului

 

Voucherele pe care copiii le vor primi, vor fi nominale și vor putea fi utilizate în decursul a 6 luni de la dobândire. 

„Programul va începe odată cu publicarea acestei Ordonanțe în Monitorul Oficial, în termen de 10 zile, Ministerul Tineretului și Sportului va emite și normele de aplicare, voucherul va fi unul nominal și obținut o singură dată. O simplă solicitare, pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficentă, pentru a transmite mai departe Direcției Județene pentru Tineret și Sport, din județul de reședintă această solicitare, urmând ca noi, Ministerul Tineretului și Sportului să punem la dispoziție aceste vouchere, care pot fi folosite de copii în termen de 6 luni de la dobândire.”, a explicat el. 

 

Briefing de presă susținut de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă și ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe #IonelDanca #IonutStroe #SedintadeGuvernÎn apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 3 septembrie 2020