?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "Vrea să scoată UDMR din Parlament!" Deputatul Răzvan Rotaru, solicitate URGENTĂ pentru Klaus Iohannis

"Vrea să scoată UDMR din Parlament!" Deputatul Răzvan Rotaru, solicitate URGENTĂ pentru Klaus Iohannis

Un articol de: - 09 Ian 2018, 17:30
Politică

Deputatul PSD Răzvan Rotaru are o propunere care ar scoate UDMR din Parlament. Acesta i-a solicitat, marţi, printr-un apel adresat public preşedintelui Iohannis, organizarea cât mai rapidă a unui referendum pe tema autonomiei locale, în urma rezoluţiei semnate de organizaţiile politice maghiare.

„Consider că a venit timpul să reacţionăm din punct de vedere instituţional şi să închidem o dată pentru totdeauna subiectul autonomiei solicitate în fiecare an de către cei care pretind că reprezintă etnicii maghiari din România. De aceea, consider că este oportun să se declanşeze imediat procedurile pentru organizarea unui referendum pe tema autonomiei la care să participe şi să răspundă toţi cetăţenii români din toată România şi din diaspora, nu doar din anumite judeţe, aşa cum îşi doresc anumiţi politiceni. În urma rezultatelor care se vor înregistra, vom vedea ce opinie au toţi locuitorii ţării, precum şi cei din străinătate cu drept de vot, iar apoi se va adopta o rezoluţie de către Parlamentul României şi se va termina definitiv cu acest subiect”, a precizat Rotaru, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Întrebările propuse de acesta sunt: „Sunteţi de acord cu autonomia teritorială, locală şi culturală a etnicilor maghiari din România?” şi ”Sunteţi de acord cu eliminarea pragului electoral de 5% la nivel naţional pentru accesul fiecărui partid politic în Parlamentul României şi introducerea pragului electoral de 5% pentru fiecare partid politic în fiecare judeţ din ţară pentru accesul în Parlamentul României?”.

Practic, dacă un partid nu obține 5% în fiecare județ, nu are acces în Parlament. Și e greu de crezut că UDMR va obține acest prag în județe precum Vaslui sau Botoșani.

Citeşte mai multe despre:   UDMR,   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...